Gå til hoved-indhold
20. juni 2024 - kl. 11.06

Kunstskøjteløbere og træner udtaget til sommercamp i Schweiz

  • 1 af 1
    Søskendeparret Wendell og Babeth Hansson-Östergaard ses her sammen med fysisk træner i SOS Nord, Tommy Samuelsen.
Af: Michael Frederiksen

Selv om det er sommer, får kunstskøjteløberne Babeth og Wendell Hansson-Östergaard fra Skøjte og sportsforening Nord (SOS Nord) i Frederikshavn snart is under fødderne.

Flere lande har fået mulighed for at sende deres bedste juniorskøjteløbere til en særlig sommercamp, hvor deres trænere også bliver opdateret og uddannet med det "sidste nye" inden for skøjtning.

I år var der kun 24 pladser, som alle lande kunne søge om.

- Vi var klar over, at der ville være rift om pladserne, og det ville blive svært at komme igennem dette nåleøje. Men i Danmark har vores to landsholdsløbere Babeth og Wendell Hansson-Östergard fået en plads. Løberne udvælges af den internationale skøjteunion. Det er en stor anerkendelse af de to søskende og deres karriere er, at de er blevet optaget på denne camp, siger formand Rebakka Holm, SOS Nord.

Ikke kun de to løbere har fået plads. Èn af de få pladser til trænere er gået til SOS Nords trænere.

Så her i juni tager de sammen af sted mod Schweiz til spændende og anderledes træninger, teori, off ice og dans. Det bliver helt sikkert hårdt, men også lærerigt med op til otte forskellige lektioner om dagen.

- Vi mener, at det er vigtigt, at vores trænere løbende uddannes, så de følger udviklingen, og hele tiden er opdateret med den nyeste viden. Det gavner alle i foreningen, både trænere, hjælpetrænere og løbere, udtaler Rebekka Holm.

Allerede i uge 28 får løberne mulighed for at afprøve de nye ting i deres træning i Frederikshavn, da der afvikles Camp SOS Nord for både de rutinerede løbere og helt nye løbere.

- Her bliver det muligt, at nye teknikker, viden og forståelse for sporten kan sprede sig fra vores cheftræner og ud til vores dygtige hjælpetrænere, som giver det videre til de enkelte løbere på skøjteskolen, oplyser Rebekka Holm.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...