Gå til hoved-indhold
25. maj 2024 - kl. 00.05

Løgnagtig adfærd førte til havneformands afgang fra bestyrelsen

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

"Åben krig: Flere topfigurer angriber borgmester", fremgår det af en overskrift i Nordjyske, men den ene topfigur taler usandt, skriver tidligere revisor Peter Have på LinkedIn i en kommentar til angrebet på borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

- Lars Bjørn taler usandt i artiklen vedrørende forløbet om sin afgang som formand for Frederikshavn Havn, skriver Peter Have i et opslag på LinkedIn.

Lars Bjørn stoppede som bestyrelsesformand i Frederikshavn Havn i 2014. I artiklen i Nordjyske fremgår det, at den daværende havnebestyrelse ønskede en ny revisor, mens byrådet ville beholde den nuværende lokale revisor (BDO).

- Aftenen før generalforsamlingen ringer Birgit (S. Hansen, red.) til mig og fortæller, at vi skal lade være med at indstille en anden revisor. Jeg svarede, at vi holder fast i indstillingen. Så sagde hun: "Jamen, så skal vi have en anden formand", udtaler Lars Bjørn til Nordjyske.

Havnens bestyrelse holdt fast i indstillingen om at skifte revisor. Få dage efter var Lars Bjørn fortid som formand for havnens bestyrelse. Han blev erstattet af Bo Uggerhøj.

Peter Have, der dengang var revisor og partner i BDO, siger, at Lars Bjørns udlægning ikke passer.

- Historien er, at havnen havde sendt revisoropgaven i udbud til tre revisionsfirmaer. Ved dette udbud var BDO billigst. Alligevel ville Lars Bjørn have en ny revisor, fordi han påstod, at coperate governance-reglerne anbefalede jævnlig udskiftning af revisor. Det var imidletid ikke sandt, lyder det fra Peter Have.

Han mener, at Frederikshavn Kommune og borgmester Birgit S. Hansen handlede helt korrekt.

- Kommunen ville og skulle selvfølgelig overholde de gældende udbudsregler og som billigste leverandør give opgaven til BDO. Med hans manipulerende og løgnagtige adfærd var tilliden til Lars Bjørn væk, skriver Peter Have på LinkedIn.

Birgit S. Hansen ønsker ikke at kommentere hverken Lars Bjørns angreb eller Peter Haves påstand om Lars Bjørns "løgnagtige adfærd".

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...