Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.01.2022 | Af: Marcus Linkhorst

Mæhle: Østervrå har en speciel plads i hjertet

Her ses Joakim Mæhle på Elektrikeren Nord Arena i Østervrå med sine forældre og to brødre.
I sommeren 2021 var Joakim Mæhle en af de spillere, der stjal overskrifter. Kanal Frederikshavn har talt med den unge nordjyde om Østervrå, hvor han kommer fra, og Atalanta i Italien, hvor han i dag spiller fodbold.

 

Nogle kender ham som Joakim fra Østervrå, der som ung spillede på banerne i Østervrå.

Nogle andre kender ham som landsholdsbacken, der i sommer forkælede danskerne med mål og assists til EM-slutrunden.

Men det er den samme person. Joakim Mæhle fra Østervrå, der i dag er fast mand på landsholdet og på kontrakt i Atalanta – en af Italiens bedste klubber.

Joakim Mæhle lægger heller ikke skjul på, at han er ekstra glad for Østervrås opbakning under sommerens EM. Til sommerens EM-kampe havde Østervrå Idrætsforening nemlig sat storskærm op på fodboldbanen.

- Det betyder jo alt. Der, hvor vi kommer fra, har altid en speciel plads i hjertet, og at det så er mig, der har sat Østervrå på danmarkskortet, betyder så utrolig meget.

En overvældende hjemkomst
Efter sommerens EM-turnering var Joakim Mæhle hjemme i Østervrå, og så fik Østervrå Idrætsforening arrangeret, at hovedpersonen kunne skrive autografer og få taget billeder med dem, der ønskede det.

Her endte folk med at stå i lang kø, og det overraskede også Joakim Mæhle selv.

- Man er jo altid spændt på, hvor mange der kommer og sådan, men jeg blev helt paf over, at der kom så mange. Det var også for at sige tak til de folk, der havde støttet os. Så jeg sætter utrolig stor pris på, at så mange havde lyst til at dukke op.

Men det er ikke kun Østervrå, der er begejstret for Joakim Mæhle. Det er resten af Fodbold-Danmark også, og i sommer skrev en Berlingske-journalist på Twitter: "Når de engang åbner et @Joakim_maehle-museum i Østervrå, bør de her billeder blive del af den permanente udstilling".

Joakim Mæhle er dog ikke selv klar til at indvie sådan et museum, men han fortæller, at han meget gerne leverer det, der skal til, før et Mæhle-museum kan åbne.

- Det vil jeg ikke helst stå for, men jeg er da klar til at levere trøjer, støvler og så videre.

- Men at det overhovedet er kommet på tale viser også bare, hvor glade folk er for det, vi giver af os selv. Det er ikke hver dag, man kommer så tæt på professionelle atleter og landsholdet, men jeg tror, folk har kunne mærke, at vi har givet noget af os selv og mere, end man gør normalt, og jeg tror virkelig, folk har sat pris på det.

Giver gerne en oplevelse
I sommer, da Joakim Mæhle var hjemme, var han også i sommerhus i Bratten med nogle kammerater fra Østervrå. Dengang fangede Kanal Frederikshavn, at han spillede fodbold i sandet med nogle børn, han havde mødt med sine kammerater.

Et kendetegn for hele landsholdet, at de virker mere jordnære. Det er dog ikke noget, Joakim Mæhle har skænket en tanke. Han gør bare, hvad han har lyst til, fortæller han.

- Fra mit eget perspektiv har jeg bare lyst til at være sammen med mine kammerater og gøre det, jeg har lyst til. Så er der nogle andre, der gør det på deres måde. Det er, som man er som person og menneske. Hvis jeg kan spille fodbold med nogle unge gutter og give dem en stor oplevelse, de sent vil glemme, så gør jeg gerne det.

- Lad vær med at være realistiske
Som ung var Joakim Mæhle ikke en stor spiller i AaB. Det erkender han selv, men han fortæller, at der er én ting, der er afgørende for, at han er, hvor han er i dag.

- Hvis man har drømmen, så kan man stadig opnå det. Jeg havde stadig drømmen, selvom jeg ikke var den helt store spiller som ung i AaB. Men jeg havde stadig drømmen og troen på det.

- Pas på med at være for realistisk. Det værste, man kan sige til unge drenge og piger, der har en drøm, er, at de ikke kommer på landsholdet, fordi chancen er så lille.

Det er også det råd, han ville give til den unge Joakim Mæhle.

- Jeg ville sige: "Lad vær med at være realistisk". Det ville nok være mit bedste råd.

Fra Østervrå til verdens fineste turnering og en trøje fra Ronaldo
Det kan godt være, Joakim Mæhle havde drømmen og troen på, at han kunne blive professionel, men han havde ikke regnet med, han skulle nå så langt.

- En rejse, jeg ikke havde set komme. Men noget, jeg er utrolig stolt over. Jeg tager det derfor som oplevelse og bonus i karrieren. Jeg havde nemlig aldrig regnet med, jeg skulle spille Superliga. Heller ikke, at jeg kom til Belgien og blev mester dernede. Nu er jeg så i en af de bedste ligaer i verden, hvor jeg spiller i en af de bedste klubber – Atalanta – mens jeg er på landsholdet, og det havde jeg heller aldrig set komme.

- Jeg tager én dag ad gangen, og så prøver jeg at få det bedste ud af det, mens jeg udvikler mig. Det er lidt mit mind-set, uden at det skal misforstås ved at tage det som en bonus. Mere vil have mere, så hvorfor kan jeg ikke tage det næste skridt? Det er sådan, jeg prøver at tænke.

Hvad er dit næste skridt så?

- Det er opnå noget med Atalanta og landsholdet. Vi opnåede en stor slutrunde, men vi kunne også have gjort noget bedre. Så jeg er sikker på, vi – mig selv inklusiv – kan udvikle os, og jeg er heldigvis forholdsvis ung stadig, så jeg har mange år til at udvikle mig, og det ser jeg frem til.

En af de ting, Joakim Mæhle allerede har oplevet i sin tid som Atalanta-spiller, er, at han har fået lov til at spille i Champions League. Den fineste og bedste turnering inden for klubfodbolden, og det giver blod på tanden.

- Sidste år i Champions League spillede jeg mod Real Madrid, som er dem, jeg holder med, så det var også en stor oplevelse. Nu har jeg så spillet mod United, der er en af de største klubber, og Ronaldo, der er en af de bedste gennem tiden.

- En kæmpe oplevelse lige at få en sludder med ham, og så fik jeg hans trøje efter sidste kamp, så det er noget af det, der gør, at man bliver endnu mere sulten.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close