Gå til hoved-indhold
09. juli 2024 - kl. 09.07

Markant ejendom i Skagen sat til salg for 64 millioner kroner

  • 1 af 3
    Ankerhus rummer 12 eksklusive lejligheder, en traditionel Skagensgul villa og to erhvervslejemål i stueplan med stabile lejere, hvor frokostrestauranten Dit Smørrebrød og tøjbutikken Slopkisten siden 2016 og 2010 har været stabile lejere.
  • 2 af 3
    De seneste par år har Ankerhus gennemgået en gennemgribende renovering.
  • 3 af 3
    Skagen Byfond har netop præmieret renoveringen af Ankerhus, blandt andet fordi ejendommen er holdt i en identisk stil og falder fuldstændig ind i den øvrige bebyggelse i byen.
Af: Michael Frederiksen

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, to fuldt udlejede erhvervslejemål i stueetagen og en traditionel Skagen-villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

I slutningen af 2020 blev den fremtrædende ejendom Ankerhus i Skagen solgt til det familieejede selskab Thoraso, der har kontor i Kattegat Silo i Frederikshavn og er ejet af Henrik Hougaard og hans tre børn. Men nu skal der skrives en ny historie om den gamle købmandsejendom, der blev opført i 1920 efter tegninger af arkitekten Julius Berg, der står bag flere af de særprægede bygninger i Skagen.

Henrik Hougaard, formand for bestyrelsen i familievirksomheden Thoraso, siger:

- For små fire år siden købte vi Ankerhus for at have en fælles familieferieejendom, hvor der var plads til at samle familien. Dog har vi ikke fået brugt den skønne ejendom i sådan grad som håbet, så derfor har vi besluttet os for at sætte den til salg, så andre forhåbentlig kan få glæde af den smukkeste ejendom i Skagen.

Ankerhus er sat til salg for knap 64 millioner kroner og rummer 12 eksklusive lejligheder, en traditionel Skagensgul villa og to erhvervslejemål i stueplan med stabile lejere, hvor frokostrestauranten Dit Smørrebrød og tøjbutikken Slopkisten siden 2016 og 2010 har været stabile lejere.

De seneste par år har Ankerhus gennemgået en gennemgribende renovering, hvilket blandt andet har betydet, at seks af boliglejlighederne har undergået en stor forandring, fortæller Henrik Hougaard:

- Vi har renoveret seks af lejlighederne, så de fremstår med et moderne udtryk, både hvad angår indretning, funktionalitet og kvalitet. Udvendigt har vi også renoveret Ankerhus, blandt andet er kuplen på hjørnetårnet blevet udskiftet fra kobber til zink, og alle dele af renoveringen er sket med respekt for ejendommens fortid.

Skagen Byfond har netop præmieret renoveringen af Ankerhus, blandt andet fordi ejendommen er holdt i en identisk stil og falder fuldstændig ind i den øvrige bebyggelse i byen.

EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel formidlede salget af den ikoniske ejendom i Skagen tilbage i slutningen af 2020. Nu er Mads Dyhr, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, igen valgt til at formidle salget af den ikoniske ejendom:

- Vi glæder os til at formidle salget af denne markante ejendom i Skagen, og det bliver spændende at se, hvad næste kapitel for Ankerhus bringer. Ejendommen er nærmest et varemærke i Skagen, både for de lokale skagboer og de mange turister, der besøger byen hvert år, og faktisk kan man også opleve denne unikke bygning i Legoland, hvor der er opført en model af ejendommen, siger Mads Dyhr.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...