Gå til hoved-indhold
19. juni 2024 - kl. 13.06

Østervrå: Sankt Hans med Søs Fenger og Marie Bjerre

 • 1 af 5
  Marie Bjerre er den anden minister, som holder båltale ved Gjersholt Sø. Foto: Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
 • 2 af 5
  Søs Fenger har været aktiv på scenen i 43 år. Foto: Phie Beckett Stenbæk
 • 3 af 5
  ØVI's Venner sælger pølser og drikkevarer, og der er forskellige aktiviteter på pladsen.
 • 4 af 5
  Det er fjerde år i træk, at der er Sankt Hans-fest ved Gjersholt Sø.
 • 5 af 5
  Bålet tændes omkring kl. 18.30. Foto: Pixlart
Af: Michael Frederiksen

Sangerinden Søs Fenger og digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre er årets to trækplastre ved Sankt Hans-arrangementet ved Gjersholt Sø ved Østervrå.

Også i 2024 er Gjersholt sammen med ØVI's Venner og Østervrå Borgerforening vært for en Sankt Hans-fest ved Østervrå. ØVI's Venner sælger pølser og drikkevarer, og der er forskellige aktiviteter på pladsen.

Arrangementet på Gjersholtvej 9 begynder søndag 23. juni kl. 17.50 med en velkomsthilsen ved byrådsmedlem Lone Haugaard. Hun bor på Gjersholt med sin mand, Rasmus Haugaard, og det er ægteparret, som har født idéen til den efterhånden traditionsrige Sankt Hans-fest.

Efter Lone Haugaards velkomst synger Vodskov Pigekor sange fra deres repertoire, inden digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre holder årets båltale. Det er anden gang, at båltalen holdes af en minister. For to år siden var der besøg fra København af integrationsminister Kaare Dybvad Bek.

Omkring kl. 18.30 tændes Sankt Hans-bålet, som i år er mere end dobbelt størrelse efter sidste års afbrændingsforbud.

- Det er med god chance Nordjyllands største Sankt Hans-bål, og efter de seneste ugers regnvejr skal der nok blive bål i år, lover Rasmus Haugaard.

Det er fjerde år, der holdes Sankt Hans ved Gjersholt Sø, hvor musikken de forgangne år blev leveret af Anne Linnet, Shu-bi-dua og Allan Olsen. I år giver Søs Fenger koncert. Hun begyndte for alvor sin karriere som popidol i News og har siden som solist bevæget sig sikkert rundt i mange genrer - pop, rock, jazz, viser og disco - både på dansk, svensk og engelsk. Hun fejrede 40-års jubilæum i 2021.

De sidste par år har der været pænt over 1000 deltagere, hvilket gør festen til en de største af sin slags i Nordjylland.

Alle er velkomne, og der er gratis entre.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...