Gå til hoved-indhold
22. marts 2024 - kl. 00.03

Peter Have udgiver i dag femte bind i Janus la Cour-serien

  • 1 af 3
    Peter Have Jensen er i disse dage på golfferie i Thailand med sønnen Frederik Have Kiærskou Jensen.
  • 2 af 3
    Peter Have Jensen har aldrig fortrudt, at han stoppede som revisor og seniorpartner i BDO.
  • 3 af 3
    Peter Have Jensen arbejder på, at serien skal filmatiseres og vises som en streamingsserie.
Af: Michael Frederiksen

- Hvis der er en erfaring at give videre til andre, så tror jeg, at det er vigtigt, at man er afklaret og helt præcist ved, hvad man vil fremover, når man først har besluttet at sige farvel til sin hidtidige identitet. Ellers tror jeg, der er en fare for, at man bliver lidt for magelig og ikke får sat bilen i gear og aldrig kommer videre, men i stedet bare drysser tiden væk med ingenting.

 

Det siger frederikshaveren Peter Have Jensen, tidligere revisor og seniorpartner i BDO, som i dag udgiver endnu et bind i business-thrillerserien om advokat Janus la Cour.

- Jeg kunne virkelig godt unde alle mennesker, at de fik muligheden for at forlade hamsterhjulet og prøve at realisere deres livsdrøm. Og det skal selvfølgelig være på et tidspunkt, hvor man stadig har energien. Alt for mange udsætter beslutningen til i morgen, og så ender det med aldrig at blive til noget. Husk, vi lever formentlig kun én gang. Så... Just do it!

"Skibsrederen" udkommer i dag. Romanen er en business-thriller, som udspiller sig i det miljø, der findes i krydsfeltet mellem en særlig del af forretnings- og finansverden, den danske adel og det københavnske jetset.

Dem, der kan lide at læse romaner af John Grimsby, Colin Harrison, Joseph Finder, Steven W. Frey og Ernst Hemmingway eller at se tv-serier som Exit, Succession, Billions, The Good Wife og Down Town Abbey, vil formentlig også kunne lide romanen "Skibsrederen".

Handlingen foregår primært i Skagen i ugerne 28-30, hvor alt koger i byen. Anslaget er et angreb på Skagen Museum, hvor en gruppe personer med militærmæssig baggrund sprænger hul i museet og stjæler en række af de mest kendte malerier.

Bogens hovedperson, advokaten Janus la Cour, er af museets bestyrelse blevet bedt om at hjælpe med at tilvejebringe den løsesum, der kræves for at tilbagelevere kunstværkerne. Samtidig med tyveriet bortføres to unge kvinder, som har været værtinder ved en række eksklusive kundeværge-arrangementer, som kapitalforvaltningsfirmaet AWM, afholder i Skagen for de mange velhavere, der netop i disse uger opholder sig i og omkring Skagen.

Romanen kommer også som e-bog og lydbog.

Det seks år siden, at Peter Have Jensen holdt afskedsreception i forbindelse med, at han stoppede som seniorpartner i BDO.

- Ikke et sekund har jeg fortrudt, at jeg stoppede, ligesom jeg heller aldrig har længtes tilbage til jobbet. I de mange år, jeg arbejdede som revisor, var jeg bestemt super glad for mit arbejde. Jeg havde masser af spændende klienter med et hav af udfordrende opgaver. I overført betydning var mit liv lidt som at være formel 1-kører. Der var altid fuld fart på 25 timer i døgnet, otte dage om ugen, men da jeg nåede over målstregen, var tanken så til gengæld også tom. Jeg havde prøvet alt, hvad der var at prøve inden for den genre. Der begyndte at være lidt for mange gentagelser. Derfor var det tiden at komme videre og prøve noget, der gav ny livsenergi, fortæller Peter Have Jensen.

Allerede inden det sidste race var kørt, var hans fokus rettet mod fremtiden og de nye mål, han havde i kikkerten.

- Og der blev ikke kigget i bagspejlet overhovedet. I stedet blev speederen igen trådt helt i bund. Afsted, afsted! Ud på nye eventyr. Tiden er siden gået med at rejse, skrive og spille golf. Det er således blevet til seks romaner. Og der arbejdes stadig på, at de skal filmatiseres og vises som en streamingsserie, oplyser Peter Have Jensen.

Sidste år tilbragte han fem måneder uden for landets grænser. Han var blandt andet en måned ved Amalfikysten, hvor han skrev på bogen og hvor også en del af handlingen foregår.

- Dagene, når jeg er af sted, går ofte med at skrive om formiddagen og så spille golf om eftermiddagen. Det at rejse, skrive og spille golf passer perfekt sammen. I sommerperioden, når jeg er hjemme i Danmark, spiller jeg på den danske elite-seniortour. I 2023 vandt jeg tre turneringer og opnåede fine placeringer i andre turneringer. Jeg er mest stolt over at have vundet det åbne danske mesterskab. Det blev spillet på Lübker, hvor der i år skal spilles DP World Tour. Jeg har også deltaget i flere internationale turneringer i blandt andet Italien, Litauen, Portugal og Sverige, siger Peter Have Jensen.

Han lægger ikke skjul på, at han nyder "sit nye liv".

- Jeg elsker og er dybt taknemmelig for det liv, jeg har fået skabt mig. Jeg skulle også være ikke så lidt af et skarn, hvis ikke jeg var det. Jeg synes, jeg har et dejligt privilegeret liv med masser af frihed, hvor tiden går med at udforske alt det, som for mig både er spændende og meningsfyldt. Det minder på mange måder om den tid, da jeg var studerende. Jeg tror måske, det er en af forklaringerne på, at jeg synes, tiden bare flyver af sted.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...