Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.07.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Positiv turnaround sikrer fremtiden for vaskeri

Den nye direktør Christian Storgaard Frederiksen kommer fra en stilling som teknisk chef hos Danish Crown-slagteriet i Sæby.
Fremtiden er sikret for Vaskeriet Neptun Dybvad, der i mere end 85 år har leveret rent sengelinned, håndklæder med mere til nord- og midtjyske hoteller og restauranter. Vaskeriet overtages af nye ejere, og en ny ledelse og bestyrelse har store ambitioner på virksomhedens vegne.

 

Vaskeriet Neptun Dybvad, der i dag beskæftiger 20 medarbejdere, har gennem mange år været et af Nordjyllands førende vaskerier. Kunder som Ruths Hotel i Skagen og Hotel Viking i Sæby samt en række golfresorts får dagligt deres sengelinned, badekåber, håndklæder, viskestykker med mere vasket og renset i de 1.800 kvadratmeter moderne vaskerifaciliteter i Dybvad, og generelt har hotel- og restaurationssegmentet gennem mange år været virksomhedens primære kundesegment.

Vaskeriet Neptun Dybvad har dog levet en forholdsvis omtumlet tilværelse de seneste år med røde tal på bundlinjen og skiftende ledelser. Vaskeriet har siden 2015 været ejet af den nordjyske erhvervsmand Jens Ove Sørensen fra Dybvad, og i 2020 besluttede han og den øvrige bestyrelse at igangsætte en turnaround:

- Vaskeriet Neptun Dybvad er en fantastisk virksomhed med et stort og moderne produktionsapparat, nogle dygtige medarbejdere og loyale kunder. Virksomheden har dog været negativt påvirket på forskellige områder og senest har coronakrisen samt en brand i sommeren 2020 ramt os hårdt qua de mange nedlukninger inden for vores primære kundesegment, siger bestyrelsesformand og advokat Karsten Madsen, der blev hentet ind i bestyrelsen i august 2020.

Han fortsætter:

- Vi har siden efteråret arbejdet med en turnaround, der nu er i gang med at blive effektueret. Glædeligvis har virksomhedens ejer haft den nødvendige økonomi og tålmodighed til at tænke langsigtet, og det er årsagen til, at virksomheden med 20 vigtige arbejdspladser i Dybvad nu kan fortsætte og endda ekspandere i de kommende år.

Den iværksatte plan indebærer, at ejerskabet af virksomheden overgår til en erhvervsdrivende fond, der er i gang med at blive stiftet. Herunder indsættes et holdingselskab, der ejer 90 procent af aktierne, samt en ny direktør med 10 procent af aktierne.

Den nye direktør er Christian Storgaard Frederiksen, der kommer fra en stilling som teknisk chef hos Danish Crown-slagteriet i Sæby. Christian Storgaard Frederiksen tiltrådte direktørjobbet 1. maj 2021 og er allerede i fuld gang med at optimere virksomhedens drift:

- Neptun er en spændende virksomhed med et stort potentiale, og jeg er meget glad for den modtagelse, jeg har fået fra både kolleger, bestyrelse og ejer. Der er først og fremmest et forbedringspotentiale i vores løbende drift samt i vores logistikafdeling, som vi er i gang med at optimere. Samtidig skal vi have kikket på sammensætningen af vores bæredygtige produktsortiment og i det hele taget have fortalt den positive historie om de mange miljøtiltag, som vi foretager, forklarer Christian Storgaard Frederiksen og fortsætter:

- Endelig skal vi også have en bedre kapacitetsudnyttelse hele året rundt. Vores kunder inden for hotel og restauration har højsæson i sommerhalvåret, og det betyder, at vi på vaskeriet har meget travlt fra april til oktober, men mindre travlt resten af året. Derfor er vi gået i gang med at udvide vores forretningsområde inden for vask og rens af arbejdstøj til nordjyske industrivirksomheder.

Han siger supplerende, at de nordjyske industrivirksomheder ofte har en lavsæson i juli måned, hvor industriferien afvikles, og at han ser et særligt potentiale inden for fiskeindustrien i Skagen, Hirtshals og Hanstholm. Christian Storgaard Frederiksen har også kig på konference- og kongresmarkedet, hvor vinterhalvåret er den travleste sæson, og både direktion og bestyrelse er villige til at investere i de nye segmenter:

- Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi har en god case, og at vi skal investere i at udvide vores markedssegment. Vi ved eksempelvis, at mange industrivirksomheder foretrækker at leje deres arbejdstøj frem for at købe, og vi ser derfor ind i en større investering i indkøb af arbejdstøj, der så efterfølgende kan lejes ud til nordjyske industrivirksomheder med løbende vask og rens, forklarer Karsten Madsen.

Vaskeriet Neptun Dybvad fik i 2020 et større underskud, som nu er betalt af ejeren. Egenkapitalen udgør pr. 31. december 2020 9,1 millioner kroner. Bestyrelse og ledelse forventer også et underskud i indeværende regnskabsår blandt andet som følge af coronakrisen, men allerede fra næste år forventes underskuddet at være vendt til et mindre plus.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close