Gå til hoved-indhold
Sponsoreret indhold
18. september 2023 - kl. 13.09

Sådan betaler du skat i en enkeltmandsvirksomhed

  • 1 af 1
Af  Sponsoreret indhold

Skattereglerne kan være komplicerede - især hvis du driver en enkeltmandsvirksomhed. I denne guide kan du få gode råd til at få styr på den skat som du skal betale. På den måde kan du undgå at komme i problemer med skattemyndighederne.

En enkeltmandsvirksomhed er – som navnet måske allerede antyder – en virksomhed med kun én ejer. Desuden kan denne type virksomhed betegnes som en personlig virksomhed, som har betydning for f.eks. hæftelse af gæld. Da en enkeltmandsvirksomhed ikke har nogen krav til startkapital som et kapitalselskab har, betyder det, at ejeren af enkeltmandsvirksomheden vil komme til at stå personligt til ansvar for den gæld, som kan opstå i virksomheden.

Derfor skal du have styr på skattereglerne

Som tidligere beskrevet er en enkeltmandsvirksomhed en privat virksomhed, hvor ejeren hæfter personligt for gælden. Det betyder, at hvis virksomheden kommer i pengeproblemer eller måske ligefrem går konkurs, vil kreditorerne vende sig mod dig for at få pengene tilbage. Det samme gælder for skattemyndighederne. På den måde kan man sige, at grænsen mellem dig som person og din virksomhed er visket ud. Derfor er det vigtigt, at du betaler den skat, som er påkrævet af dig. På den måde bryder du ikke loven, hvilket er grund nok i sig selv til at overholde reglerne. Men du får også et bedre overblik over økonomien i din virksomhed, så du bedre kan træffe de rigtige beslutninger.

Tre ordninger, som du bør kende

Der er forskellige måder at betale skat i en enkeltmandsvirksomhed Med en virksomhedsskatteordning betaler du omkring en femtedel af indtjeningen i skat. Denne ordning kan give nogle skattemæssige fordele, men kræver også mere arbejde i form af regnskaber og bogføring. Med en kapitalafkastordning bliver kapitalafkast beskattet som kapitalindkomst i stedet for personlig indkomst. Det betyder på almindeligt dansk, at du får nogle af de skattefordele som et kapitalselskab har, selvom du har en enkeltmandsvirksomhed. Du kan også vælge at betale virksomhedens skat som personlig indkomst, som var du en almindelig lønmodtager, hvilket er kendt som personskatteloven. Du bliver automatisk tilmeldt denne ordning, hvis du ikke aktivt tilmelder dig en af de to andre.

Få hjælp fra kompetente eksperter

Blev du ikke selvstændig for at læse op på skattereglerne? Så er det en god idé at få hjælp fra kompetente revisorer, som kan hjælpe dig med at betale den korrekte mængde penge i skat. 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...