Gå til hoved-indhold
04. juni 2024 - kl. 19.06

Skagen Festival: Svensk folkemusik i verdensklasse fuldender program

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Skagen Festival, der finder sted i dagene 4.-7. juli 2024, har i dag fuldendt programmet for festivalen. Det er sket med offentliggørelsen af svenske Åkervinda og danske Ara Macao, der tager over fra irske Tupelo, der har meldt afbud til festivalen af private årsager.

Svenske Åkervinda er fire stærke solister med karakter og særegne vokale kvaliteter: Iris Bergcrantz, Linda Bergström, Agnes Åhlund og Lise Kroner, der formidler de nordiske viser med en sårbarhed og en kvindelig urkraft, der får nakkehårene til at rejse sig.

Siden gennembruddet ved Aarhus Vocal Festival i 2015 har gruppen turneret i store dele af Europa, USA og Canada. De har lavet samarbejder på kryds og tværs af musikgenrer - senest med den legendariske vokalgruppe The Swingles fra London.

I 2018 udgav de deres andet album "Förgänglighet", der i februar 2019 blev nomineret til en svensk Grammis (svensk version af DMA Roots) for årets folkemusikudgivelse i Sverige.

Åkervinda optræder fredag 5 .juli kl. 17.15 på Torvescenen.

Det er noget af en mundfuld at skulle åbne Havnescenen på Skagen Festival torsdag 4. juli kl. 12.00. Det lod er i lagt på skuldrene af en gruppe unge aarhusianske talenter i gruppen Ara Macao.

Ara Macao spiller numre af kunstnere, som griber fat i mellemøstlig, afrikansk, indisk eller nordisk musik og blander det med genrer som elektronisk, rock, jazz, indie og pop.

Bandet bygger nye musikalske broer, der er med til at præge, hvilken retning de skal på verdenskortet og i lydlandskabet. Ara Macao improviserer i anderledes tonesprog og skalaer, arbejder med anderledes beats og taktarter og åbner de musikalske horisonter.

Ara Macao fordyber sig i forskellige etniske grooves og rytmesprog og får det til at swinge fedt sammen.

Gruppen af musikere har rødder i Musikskolen Frontsession Aarhus og kan opleves på Sparekassen Danmark Havnescenen torsdag 4. juli 2024 kl. 12.00.

Se hele programmet og køb billetter på www.skagenfestival.dk.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...