Gå til hoved-indhold
08 januar. 2022

Skolepatrulje-tur aflyses igen af corona-hensyn

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: Kanal Frederikshavn

Frederikshavn Kommune har for andet år i træk været nødt til at aflyse kommunens skolepatruljetur. En tur, hvor skolepatruljernes store indsats gennem hele året fejres og anerkendes med en skitur til Sverige.

En tur, som eleverne helt naturligt havde set frem til. De skulle have været af sted til Sverige næste søndag, altså 16. januar, men turen blev aflyst i går af kommunens ledelse.

- Vi havde håbet lige indtil det sidste, at turen kunne gennemføres, men som corona-situationen er lige nu, er vi selvfølgelig nødt til at sætte elevernes og medarbejdernes sikkerhed og sundhed først, siger centerchef for skole, Anette Nedermark.

I år skulle over 200 elever og fra alle skoler i kommunen have været afsted, hvor eleverne skulle samles i busser på tværs af skolerne. Og det i en tid, hvor eleverne til daglig primært undervises i deres stamklasse og ikke blandes på tværs. Hertil kommer hensynet til en efterfølgende spredning af smitten i hele kommunen, ligesom risikoen for at elever bliver smittet i udlandet og ikke kan rejse ind i Danmark har været med i overvejelserne.

- Det er en risiko, som vi ikke mener, er forsvarlig at løbe. Når aflysningen kommer forholdsvist sent, hænger det sammen med, at vi har afventet nye lempelser på restriktionerne, som kunne have betydet, at turen kunne været blevet gennemført, men det har altså desværre ikke været tilfældet, hvorfor vi var nødt til at give eleverne den nedslående besked, at deres tur igen er blevet aflyst, siger Anette Nedermark.

Skolechefen understreger dog, at man fra kommunens side nu er i fuld gang med at se på, hvordan man på en anden måde kan anerkende skolepatruljernes store arbejde på en forsvarlig og corona-venlig måde.

- Det er vigtigt for mig at sige, at vi rigtig gerne vil takke skolepatruljerne for deres indsats. Deres arbejde har en enorm betydning for, at vores elever dagligt kommer trafiksikkert i skole, siger Anette Nedermark.

Mens Frederikshavn Kommune har aflyst skolepatruljernes skitur, sender Ranum Efterskole i dag omkring 500 elever og lærere på skiferie i Norge.


Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...