Gå til hoved-indhold
09. april 2024 - kl. 23.04

Syv frederikshavnere udtaget til ishockeylandsholdene

  • 1 af 1
    Martinus Schioldan (til venstre) og Anton Wilde skal med U16-landsholdet til Schweiz.
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Ishockey Klub er igen flot repræsenteret, når landsholdene skal i aktion her i april. 

Senest er U16-landsholdet blevet udtaget til en 4-nationers turnering i Kloten, Schweiz, fra 17.-21. april, hvor de møder Schweiz, Østrig og Italien.

Martinus Schioldan og målmand Anton Wilde, der går på FIK Elite Hockey Academy, er udtaget til U16-landsholdet, som rejser i næste uge. Begge var også med, da U16-landsholdet i januar vandt sølv ved ungdoms-OL i Sydkorea.

U18-landsholdets bruttotrup er lige nu samlet i Frederikshavn, hvor de har træningslejr op mod det kommende U18 Division IA-VM, der spilles på hjemmebane i Nordjyske Bank Arena. Danmark møder fra 14.-21. april Tyskland, Japan, Ungarn, Ukraine og Østrig.

Mads Klyvø, der i denne sæson tørner ud for Frölunda HC, men som har fået sin ishockeyopvækst i FIK og på FIK Elite Hockey Academy, er udtaget til truppen. Inden han i august rejste til Sverige, nåede han også i sidste sæson at få debut på Frederikshavn White Hawks.

Også seniorlandsholdet er i aktion i denne uge, hvor de møder Norge i to testkampe, først torsdag 11. april i Spar Nord Arena i Odense og to dage senere i Holger Danske Arena i Rødovre.

Med på holdet er fire frederikshavnere: Christopher Frederiksen (Frederikshavn White Hawks), Mikkel Aagaard (MoDo Hockey), Nick Olesen (IK Oskarshamn) og Oscar Fisker Mølgaard (HV71), der sidste sommer blev drafted til NHL af Seattle Kraken.

Testkampene på seniorlandsholdet er en del af forberedelserne frem mod det kommende VM, der spilles i Tjekkiet fra 10.-26. maj.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...