Gå til hoved-indhold
20 september. 2023

To anlægsregnskaber godkendt: Hvad har børnene fået for pengene?

  • 1 af 4
  • 2 af 4
  • 3 af 4
  • 4 af 4
Af: Michael Frederiksen

Onsdag aften godkendte Frederikshavn Byråd to anlægsregnskaber for Børnehuset Abildvej og Børnehuset Golfparken. Hvad har børn og personale fået for de 44,5 millioner kroner?

Onsdag aften lagde to af punkterne på aftenens byrådsmøde op til en godkendelse af anlægsregnskaberne for Børnehuset Abildvej og Børnehuset Golfparken.

De to børnehuse danner til sammen rammerne om de tidligere daginstitutioner Spilloppen, Humlebien, Spiren og Abildgaard Børnehave.  Og rammerne er i høj grad fornyet efter de to børnehuse stod helt færdige i 2022.

- Det er gode rammer, vi har fået til glæde for børnene og de ansatte. Nu kan vi så godkende anlægsregnskaberne for de to daginstitutioner, og hvor er pengene givet godt ud, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Børnehuset Golfparken er nybygget og består både af børnehave og vuggestue, som ligger i hver sin ende af huset. Huset er inddelt i fem mindre afdelinger, og børnene kan samles midt i huset i et stort, åbent køkken.

- Jeg har tidligere været i de gamle institutioner, som har være brugt de sidste 30 år. Og så er det altså noget helt andet at være i de her ny rammer. Her er tænkt over lyddæmpende materialer, og der flere kvadratmeter per barn, siger Berit Huus, som er pædagog i vuggestuen i Børnehuset Golfparken.

En stor del af børnehusets aktiviteter foregår udenfor på den lige så nye legeplads.

- Vi har fået den mest fantastiske legeplads, så den bruger vi meget. I det hele taget er vi meget udenfor, og vi bruger naturen rundt omkring os. Vi kan gå ud af lågen til den lille skov, som virker stor for børnene, og vi kan tage vores el-ladcykler eller el-klapvogne ned på stranden med børnene, siger Berit Huus.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...