Gå til hoved-indhold
15. september 2023 - kl. 00.09

Ålbæk Kulturhus får kommunalt tilskud til udendørs musikinstrumenter

  • 1 af 1
    Formand Brian Kjær, Distriktsrådet: - Vi synes, at det er spændende, at man går sammen om et projekt, som skaber nye måder at få den yngre del af byen til at samles om fælles aktiviteter.
Af: Michael Frederiksen

Ålbæk Kulturhus får 50.000 kroner i tilskud til udendørs musikinstrumenter til projekt "Musik i haven", der skal ende ud som et musisk uderum. Det vedtog Distriktsrådet i Frederikshavn Kommune i aftes.

I samarbejde med Aalbæk Borgerforening og Ålbæk Skole ønsker foreningen at etablere en musisk ø i Kulturhusets have, som dermed får en central placering tæt ved Albæk Skole, SFO, børnehave, idrætscenter med mere. Inspirationen til projektet kommer blandt andet fra tilsvarende instrumenter på Privatskolen i Frederikshavn.

- Distriktsrådet synes, at det er spændende, at man går sammen om et projekt, som skaber nye måder at få den yngre del af byen til at samles om fælles aktiviteter. Det, at der er fokus på kvalitetsinstrumenter, som de unge kan lære at bruge i forbindelse med skolens musikundervisning, er med til at skabe interesse for det fælles musiske i en tid, hvor mange mener, det bare er noget, man skal streame. Og det, at det er tilgængeligt for alle, der bor i eller besøger Ålbæk, er vi sikre på vil gavne byen, siger Brian Kjær, formand for Distriktsrådet i Frederikshavn Kommune.

Håbet er, at den valgte placering af instrumenterne kan medvirke til at tiltrække børn og deres forældre til foreningerne i området samtidig med, at der skabes et uderum, som værdimæssigt og kulturelt støtter op om musik, motion og leg.

Øen skal ifølge foreningen appellere til blandt andet samvær, og målsætningen er at skabe musik, trivsel, velvære
og fysisk udfoldelse i Kulturhusets have.

Den primære målgruppe er de 2-16 årige lokale børn samt børn, som gæster byen. Haven vil være åben for alle hele året rundt. Der er desuden nem adgang til selve instrumenterne med kørestol, og der etableres handicapvenlig adgang fra parkeringspladsen.

Instrumenterne er udvalgt i samarbejde med skolens musiklærere, og tanken er, at instrumenterne skal bruges i undervisningen.
Det samlede budget er på 504.000 kroner, og egenfinansieringen udgør i alt 40.000 kroner. Der er frivilligt arbejde for 4.000 kroner, og den øvrige finansiering på 410.000 kroner dækkes af ansøgte puljer og fonde.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...