Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.05.2022 | Af: Peter Marquard

Boligkøberne er mod alle odds i godt humør

Selv om energipriser, renter og krig sørger for en strøm af dårlige nyheder, er vores lyst til at købe bolig stadig stor.

 

Boligkøberne er fortsat i hopla og i forårshumør, selv om de må acceptere stigende renter, høje energiudgifter og unormalt høj inflation, der kendetegner, at priserne på varer stiger mere end lønnen.

I det nye køberbarometer fra home, der viser interessen for at købe bolig det næste halve år, er optimismen overraskende høj. Faktisk er købelysten lige så stor som for et år siden under corona, hvor boligmarkedet var rødglødende.

Køberbarometeret for april, som er udarbejdet af analysevirksomheden YouGov for Home, viser, at 15,3 procent over 18 år har planer om at købe bolig de kommende seks måneder. Det er markant flere end i januar, hvor 12,7 procent havde boligkøbsplaner.

- Vi har altså på ingen måde givet op på drømmen om at bo i et hus med en have, selv om der er lidt mørke skyer over boligmarkedet lige nu, siger ejendomsmægler og daglig leder af home Frederikshavn, Martin Kanstrup.

Faktisk viser en flytteundersøgelse, som home lige har gennemført, at flest danskere – 36 procent - har "egen have" som det vigtigste ønske til, hvad boligen skal kunne byde på. Her i Nordjylland er det faktisk 38 procent.

- Hussalget går da også stadig strygende – her hos os næsten på samme højde som under corona, og i april solgte vi faktisk næsten 2/3 flere boliger end i samme måned sidste år, lyder det fra den lokale home-mægler.

Desværre har de interesserede købere ikke så mange boliger at vælge imellem.

- Det betyder, at vi ikke har helt så mange handler, som vi faktisk kunne have – trods den store interesse, siger Martin Kanstrup.

Han møder dog af og til boligejere, der ikke er helt i forårsstemning.

- De synes ikke, at timingen for deres boligsalg lige nu er optimal. Det kan jeg godt følge dem i, men på den anden side er der som sagt fortsat godt med købere i markedet, og de savner, at der kommer flere boliger til salg, som vi er vant til på denne årstid, forklarer Martin Kanstrup

Han oplever, at de boliger, der udbydes til den rigtige pris, bliver solgt, mens køberne godt kan gennemskue, hvornår noget er lidt for optimistisk prissat – ikke mindst kombineret med den højere rente og øgede varmeudgifter, som gør, at nogle af de såkaldte førstegangskøbere må melde pas.

- Den rigtige udbudspris er vejen frem, fastslår Martin Kanstrup.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close