Gå til hoved-indhold
25. april 2020 - kl. 00.04

Charlotte Rydborg udstiller i Galleri Virak

  • 1 af 2
    FOTO: Charlotte Rydborg
  • 2 af 2
    Charlotte Rydborg: - Mit håb er, at mine billeder fortæller historier og stiller spørgsmål.
Af: Kanal Frederikshavn

Galleri Virak præsenterer en ny gæstekunstner i galleriet: Charlotte Rydborg fra Hals.

Kunstneren er en intens maler, hvis værker gengiver forunderlige stemninger og som indfanger øjeblikke og motiver, som ikke lader én i fred. De rumsterer rundt i hjernen og får en til at stille spørgsmålet: Hvad er det lige, der sker her?

- Jeg maler oftest mennesker. Vores mimik er så mangfoldig. Alle disse mange små næsten umærkelige trækninger optager mig. De sidder i mundvigen og øjenkrogen. Det er oftest mit udgangspunkt: Ansigtet - først opløst i smukke former, farver og linjer, som efterhånden samler sig med omgivelserne til et helt maleri, fortæller Charlotte Rydborg, som har malet portrætter i mange år.

Hendes værker har et tydeligt fokus.

- Det er vigtigt for mig, at både figuren, men også hele billedet, udtrykker en stemning. Jeg vil gerne opnå, at mit maleri er et øjebliksbillede. Jeg er optaget af mennesker og deres relationer til hinanden eller det, der sker omkring dem. Mit håb er, at mine billeder fortæller historier og stiller spørgsmål, siger hun.

Naturen spiller en stor rolle i Charlotte Rydborgs billedverden, hvilket kan ses i flere af hendes seneste værker. Samspillet mellem mennesker og naturen gengives med delikate penselstrøg og med en farveholdning, der spænder fra voldsomme farveeksplosioner til afdæmpede, rolige nuancer.

Charlotte Rydborg udstiller fra torsdag 30. april, hvor Galleri Virak åbner udstillingen kl. 12. Her kan man møde kunstneren, som gerne fortæller om sine værker og sit arbejde. Galleriet holder ikke fernisering på udstillingen og sørger for god afstand mellem de besøgende.

Vedhæftet er foto af Charlotte Rydborgs billede. Må gerne bruges sammen med omtale.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...