Gå til hoved-indhold
08 december. 2023

Charmerende nostalgitrip i Maskinhallen, hvor lyden var i top

  • 1 af 4
  • 2 af 4
  • 3 af 4
  • 4 af 4
Af  Jørn Spelling

Trioen "Den gamle sangskat" har gjort det til deres varemærke at servere gamle kendte klassikere i arrangementer a la amerikanske The Andrews Sisters, der havde deres storhedstid fra slutningen af 1930’erne til begyndelsen af 1950’erne. Meget passende startede koncerten i Maskinhallen torsdag aften da også med en Andrews Sisters hitklassiker, "Rum and Coca-Cola" fra 1945.

Og så kørte nostalgien ellers løs med danske klassikere som PH’s ”Tag og kys det hele fra mig”, ”En pølse skal serveres med føl’se”, ”To lys på et bord” og ”Den allersidste dans” plus udenlandske ditto i dansk iklædning som ”On the Sunny Side of the Street” og ”Gem et lille smil til det bli’r gråvejr”. Ligesom der blev plads til en hyldest til Bent Fabricius-Bjerre i et medley af ”Duerne flyver”, ”Jeg sætter min hat som jeg vil” og ”Forelsket i Købehavn”

En enkelt sang var skrevet af gruppen selv, den smukke ballade ”Efterår” med en rørende tekst inspireret af trioens mange jobs på plejehjem.

Da december jo er juletid blev der undervejs også krydret med julesange som ”Rudolf med den røde tud”, ”Kanetur”, ”Vinterhvidt vidunderland” og ”Hvid jul”.

Alt blev serveret i lækre vokalarrangementer med Sara Grabow som den centrale vokalist med skønne harmonier fra Martine Madsen (guitar) og Eva Skipper (kontrabas). Der var også flotte soli på kontrabassen på flere numre ligesom Martine Madsen på Gibson-guitaren lagde lækre diskrete jazzakkordfigurer som rytmisk baggrund.

Sara Grabow greb ind imellem en ukulele, men stod ellers primært for præsentationen af sangene samt hovedvokalen med en stemme, der til tider var fyldig andre gange lillepigeagtig og nåede tonelejer, der lå himmelhøjt. På nogle numre spillede hun mundtrompet, så det var en lyst. Jeg kunne dog godt have tænkt mig, at de to andre i trioen var kommet lidt mere frem, havde fået lidt mere fokus – det kunne til tider virke som om, det var Sara Grabow med band mere end en ligeværdig trio.

Aftenen sluttede med en smuk ”Når du ser et stjerneskud”, hvor Eva Skipper skiftede kontrabassen ud med sav.

Alt i alt dog en skøn aften, hvor lyden i Maskinhallen var i top.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...