Gå til hoved-indhold
24. juni 2024 - kl. 10.06

Elprisen falder - et parcelhus på 150 kvm kan spare omring 660 kroner årligt

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Elprisen i store dele af Frederikshavn, Sæby, Strandby og Elling falder i løbet af sommeren. Det oplyser Frederikshavn Forsyning i en pressemeddelelse.

Fra 1. august falder prisen på nettarifferne hos elnetselskabet Elinord A/S.

Elinord leverer el til private husstande og virksomheder i det meste af Sæby, Strandby, Frederikshavn by, det meste af Elling og oplandet mellem Frederikshavn og Strandby/Elling. Elinord opererer med en enhedstarif, hvor betaling for transport af el har en fast pris døgnet rundt.

Fra 1. august sænker Elinord prisen for alle typer kunder på grund af det stigende områdeforbrug og forsatte fald i elpriserne, men også for at sikre kunderne den lavest mulige pris til enhver tid.

Som privatkunde (C-kunder) sænker netselskabet prisen fra 35,17 øre/kWh til 21,86 øre/kWh. Det svarer til en prisreduktion på cirka 40 procent.

Som privatkunde i et enfamiliehus på 150 kvadratmeter med et gennemsnitligt elforbrug på 4.500 kWh årligt er det en årlig besparelse på cirka 660 kroner inkl. moms. I prisen er også indberegnet en besparelse på abonnement på godt 60 kroner.

En nettarif er en del af den samlede elpris, som dit elselskab opkræver på vegne af dit lokale netselskab, for eksempel Elinord. Nettariffen er det beløb, som du betaler for at få transporteret strøm ud til din stikkontakt.

Er du i tvivl om, hvem der leverer din strøm?
Her er et oversigtskort, indtast din adresse og se, hvilket netselskab, der leverer din strøm.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...