Gå til hoved-indhold
18. april 2024 - kl. 18.04

En rød tråd i tingene, som Venstre bakker op

  • 1 af 1
Af  Jan Bjeldbak på vegne af Venstres byrådsgruppe

Jan Bjeldbak har skrevet dette indlæg på vegne af Venstres byrådsgruppe i Frederikshavn Kommune: Økonomiudvalget (ØU) har onsdag udskudt behandlingen af markedsføringstilskud til kommunens elitesportsklubber. Med borgmesterens ord sker det, fordi ”Vi vil gerne høre ansøgerne beskrive, hvordan de vil sikre markedsføring og profilere kommunen i forhold til tiltrækning og bosætning. Derefter vil Økonomiudvalget vurdere ansøgningerne.” 

Netop målet om tiltrækning af nye borgere er der i byrådet bred enighed om, og i Venstre støtter vi derfor, at der med markedsføringskronerne skabes øget fokus tiltrækning af nye borgere. I det nyetablerede §17-4-udvalg, som vi tidligere har skrevet om på Kanal Frederikshavn (læs her), er formålet netop at komme med input til yderligere tiltag, der kan tiltrække og tilknytte, som det hedder.

ØUs beslutning understøtter dermed §17-4-udvalgets bestræbelser, og det vil vi gerne bifalde. Beslutningen bidrager nemlig til at skabe en klar rød tråd i vores politikker og mål for kommunen. Det er ekstremt vigtigt.

I bilagene til punktet på ØUs møde lægger vi mærke til, at eks. Vendsyssel Elite Badminton direkte anfører i ansøgningen, at ”Klubben bestræber sig på at skabe et attraktivt træningsmiljø, som tiltrækker talentfulde spillere…” Det harmonerer fint med markedsføringskronernes mål om at “synliggøre kommunen og tiltrække tilflyttere, virksomheder og turister.” Kan klubberne tiltrække dygtige spillere og unge talenter, vil det ikke blot være til gavn for idrætsudøverne og klubberne selv, men f.eks. også for vores erhvervsliv og vores uddannelser.

Et andet formål med markedsføringskronerne er at “bidrage til at kommunens borgere og virksomheder er stolte af kommunen” Vi formoder, at klubbernes mulighed for succes på kort sigt øges ved at tiltrække dygtige spillere. På længere sigt vil tiltrækningen af unge talenter kunne aflæses i holdenes sportslige niveau og de divisioner, holdene spiller i. Dette vil igen bidrage til at løfte niveauet hos lokale udøvere. Deltagelse på øverste, sportslige niveau og hjemtagelse af evt. mesterskaber vil vel alt andet lige bidrage til, at vi får markedsført kommunen og som borgere bliver stolte af vores udøvere, hold og klubber.

Der er med andre ord rigtig meget WIN-WIN i ØUs beslutning, og Venstre bakker op.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...