Gå til hoved-indhold
28. april 2024 - kl. 21.04

Rudi Nielsen er et menneske med en karisma som få

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Det nærværende og personlige møde kan noget helt særligt, og Rudi Nielsen er et menneske med en karisma som få.

- Søndag eftermiddag oplevede vi en helt en særlig stjernestund, da vi mødte Rudi Nielsen personligt og hørte hendes historie om et liv med Harald Nielsen. Et liv, der har været noget helt for sig selv, fortæller formand Lilly Pedersen, Frederikshavn Teaterforening, der stod for arrangementet.

Publikum mødte Rudi Nielsen i en samtale med Jens Gaardbo, der som bekendt også er frederikshavner (endda med stort F) og som på dk4 fortalte om Rudi Nielsens tradition ved den årlige uddeling af Harald Nielsen-prisen foran Arena Nord. Det var her inspirationen til det personlige møde kom. Der var ikke langt fra tanke til handling.

Ikke alene blev Rudi hustru til Harald Nielsen, Frederikshavns mest berømte fodboldsøn gennem tiderne. Hun satte også sit præg på det liv, de to fik i det, hun selv kalder et sandt eventyr. Og ja, det hele startede med et kys, som vi jo alle ved.

- Rudi blev frederikshavner i sjælen og har nu som 80-årig stadig gården nord for byen, hvor børn og børnebørn kommer, og det var skønt at høre, at Rudi stadig har glæden ved Frederikshavn med sig. Datteren var med på turen, og de havde i går været ude og shoppe i genbrug. To brugte sofaer blev det skam til. Genbrugsbølgen og ansvarlighed er et vigtigt tema for Rudi, siger Lilly Pedersen.

Rudi Nielsen, født Hansen, trådte allerede som ganske ung på de skrå brædder og har stadig i dag kontakt til Eventyrteatret, der har opfostret mange stjernefrø. Folketeatret har Rudi også været inde over, og på Det Nye Teater mødte hun Githa Nørby, der som bekendt også traf en stor kærlighed med Italien som fælles baggrund.

Mens Harald Nielsen var ude i verden og spille fodbold, skrev de to unge mennesker til hinanden hver dag. Det blev til mange breve, der landede i postkassen hos dem begge.

Det blev en samtale om et usædvanligt liv, om stor kærlighed og taknemmelighed. Om rejsen med Guld Harald fra Danmark til Italien og fra Klampenborg til Frederikshavn. Mange skønner minder kom frem. Harald Nielsens søster, Else, var til stede i salen, og flere venner fra tiden med Harald skulle lige op og sige hej, så det blev også for Rudi en dejlig eftermiddag.

- Tak til Rudi og Jens for at tage turen til os i Frederikshavn og tak til publikum og ikke mindst Rådhuscentrets Støttegruppe med Bente i spidsen, fordi vi fik lov til at være i de dejlige lokaler og som altid service med store smil, roser Lilly Pedersen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...