Gå til hoved-indhold
23. december 2023 - kl. 00.12

Erfaren politiker blev truet - 48-årig mand idømt betinget fængselsstraf

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

En 48-årig mand er ved Retten i Hjørring blevet idømt 30 dages betinget fængsel - med en prøvetid på et år - for at fremsætte trusler mod byrådsmedlem Peter E. Nielsen fra Ålbæk.

- Jeg har aldrig før oplevet noget som det her. Jeg har været med i politik siden 2006. Og der er da før nogen, der har snakket hårdt til mig - men det har aldrig før været på den her måde. Tænk engang, at en mand i 70 års-alderen for første gang i sit liv får behov for at gå til psykolog. Jeg kan ligeså godt indrømme, at det har været rigtigt, rigtigt hårdt, udtaler Peter E. Nielsen til NORDJYSKE.

Stridens kerne er en mængde jord, der var blevet tilført til den dømtes ejendom. I retten forklarede den 48-årige, at han tre gange var blevet meldt til kommunen på grund af jordmængden. Han opfattede anmeldelserne som chikane - og fandt på et tidspunkt ud af, at det var Peter E. Nielsen, der stod som anmelder.

En gruppe borgere havde henvendt sig til Peter E. Nielen, fordi de var bekymret over jordmængden. Den erfarne politiker reagerede og gik til sin forvaltningsdirektør, skriver NORDJYSKE. Normalt bliver en politisk formand i disse tilfælde anonymiseret, men det skete ved en fejl ikke her. Dermed kunne den 48-årige se, at anmeldelsen kom fra Peter E. Nielsen.

"Hvis jeg nogensinde møder dig, så skal jeg klappe til dig", sagde den 48-årige til Peter E. Nielsen i telefonen.

Den 48-årige blev også dømt til at udføre 40 timers ulønnet samfundstjeneste samt betale Peter E. Nielsens psykolog-udgift på 1.196 kroner og sagens omkostninger.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...