Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.05.2020 | Af: Michael Frederiksen

Fodbold: FfI skal spille om oprykning til DS-serien

Troels Gaardbo (t.h.): - Det er rart at træne med udsigt til at spille kampe, hvor der virkelig står noget på spil.
FfI Fodbold skal som minimum spille kvalifikationskampe om oprykning til Danmarksserien. Måske rykker FfI endda direkte op i landets fjerdebedste fodboldrække.

 

Forårssæsonen er aflyst i serierækkerne, men der skal findes et par oprykkere fra Jyllandsserien 1 til Danmarksserien, og det betyder, at DBU Jylland har bedt fire klubber om at gøre klar til kamp. Det drejer sig om FfI, Tjørring IF, Horsens fS og Fuglebakken KFUM.

Hvis der 31. maj kan konstateres, at der denne dag eller på et senere tidspunkt i juni kan spilles fodbold i DBU Jylland-regi, bliver der to kvalifikationskampe mellem Tjørring IF - FfI og Horsens fS – Fuglebakken KFUM. Der spilles hjemme og ude og Tjørring og Horsens fS begynder på hjemmebane. Hvis der 31. maj ikke er en afklaring herpå, rykker FfI og Fuglebakken KFUM direkte op.

- Vi ser alle frem mod de to oprykningskampe mod Tjørring. Det er rart at træne med udsigt til at spille kampe, hvor der virkelig står noget på spil. Vi havde naturligvis klart foretrukket en helt almindelig turnering, men sådan skulle det ikke blive. Det er derfor også helt naturligt, at vi som det næstbedste JS-hold i den senest afviklede turnering får muligheden for at booke én af de to pladser til Danmarksserien, mener FfI's træner, Troels Gaardbo.

FfI genoptog træningen torsdag aften og har nu fokus på de to kvalifikationskampe.

- Vi vil naturligvis forsøge at stå bedst muligt rustet til disse kampe under hensyntagen til de givne retningslinjer, som indskrænker vores spiltræning til småspil med maksimum fire spillere på hvert hold, og det er naturligvis noget helt andet end at spille 11 mod 11 på stor bane, men det er jo ens for begge klubber, bemærker FfI-træneren.

Han er lykkelig for endelig at genoptage træningen.

- Når spillerne og jeg bruger så megen tid på fodbold, er der én altoverskyggende årsag - vi elsker at SPILLE fodbold, og vi elsker det fantastiske samvær i FfI. Derfor har det også været mentalt hårdt ikke at kunne mødes til træning og kampe i to måneder, fortæller Troels Gaardbo.

Hvordan har du oplevet "forårssæsonen"?

- Som en kæmpe rutsjebanetur. Vi havde forberedt os rigtig godt i to måneder. Spillerne mødte engagerede og fokuserede op til træningerne. Vi havde været på en supergod træningslejr, havde spillet en del træningskampe med et klart opadgående spillemæssigt niveau og stod overfor at skulle igang med turneringen, der lå blot halvanden uge foran os, da vi så måtte gå hver til sit. Men nu er vi heldigvis tilbage på banen igen, og det er bare så skønt.

I rykker måske op uden kampe - foretrækker du det?

- Som jeg sagde før, er vi drevet af lysten til at SPILLE fodbold, så det er udelukkende de to kampe, vi har fokus på. Et scenarie med oprykning uden kampe forholder vi os slet ikke til. Jeg har end ikke italesat dette scenarie overfor spillerne, fastslår Troels Gaardbo.

IF Skjold Sæby, som allerede spiller i Danmarksserien, kender endnu ikke sin skæbne i den indtil videre afbrudte sæson.

- Vi ved intet om, hvad der sker med sæsonen. Vi håber på en udmelding fra DBU i denne uge, oplyser træner Nikolaj Dorff til Kanal Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close