Gå til hoved-indhold
20 september. 2023

Frederikshavn Kommune henter ny direktør i Struer Kommune

  • 1 af 1
    Rune Asmussen er uddannet civilingeniør og har en master i offentlig ledelse. Han er gift og har to voksne døtre. Foto: Struer Kommune
Af: Michael Frederiksen

Rune Asmussen er ny direktør i Frederikshavn Kommune. Han kommer med mere end 20 års ledelseserfaring – senest som teknik- og kulturdirektør i Struer Kommune.

51-årige Rune Asmussen har i mere end 20 år beskæftiget sig med ledelse i forskellige kommuner (Randers, Struer og Syddjurs). Fra 1. november er han ny direktør i Frederikshavn Kommune. Dermed er direktionen igen fuldtallig med fire medlemmer. Hans ansættelse blev godkendt i byrådet onsdag aften.

- Det er tydeligt for os i byrådet, at Rune Asmussen er den helt rette til at tage del i omstillingen og udviklingen af kommunen i fremtiden. Rune kender de kommunale områder særdeles godt, og han har forståelse for vigtigheden af fællesskaber og af at bygge bro mellem kommune, borgere og erhvervsliv, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Det er især arbejdet med den grønne omstilling og mere specifikt Recycling City, der trækker i Rune Asmussen, når han skal pege på grundene til at trække teltpælene op og rykke til Frederikshavn Kommune. Han arbejder i dag som teknik- og kulturdirektør i Struer Kommune.

- Jeg ser frem til at være en del af den spændende udvikling, som Frederikshavn Kommune er i fuld gang med. En udvikling, der drives af borgere, erhvervsliv og kommune, og som forudsætter en effektiv og serviceminded kommunal drift med fokus på de eksterne partnerskaber. Især glæder jeg mig til at møde kommende kolleger og ikke mindst byrådet – og så bliver det skønt at flytte til kommunen, som jeg kender godt og holder meget af, men aldrig har boet i, siger Rune Asmussen.

Han erstatter Boie Skov Frederiksen, som 1. juni med øjeblikkelig virkning blev fritaget for tjeneste som teknik- og kulturdirektør i Frederikshavn Kommune.

Rune Asmussen er uddannet civilingeniør og har en master i offentlig ledelse. Han er gift og har to voksne døtre.

Han har været teknik- og kulturdirektør i Struer Kommune siden 1. januar 2022, hvortil han skiftede efter fire år som afdelingschef for teknik- og miljøområdet i Syddjurs Kommune. Inden da havde han i 17 år forskellige leder- og chefstillinger i Randers Kommune.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...