Gå til hoved-indhold
08. juli 2024 - kl. 17.07

Grønkjær efter Årets Guld Harald: Prisen betyder lidt ekstra

 • 1 af 4
  Jesper Grønkjær mindedes med glæde, hvordan det var at deltage i ungdomsturneringer som Cup No.1: - Grinene, luftmadrassen i hallen, det røde saftevand i cafeteriet, at spille på bane 15 langt væk, og at man nærmest ikke kunne løbe i kamp fem. Foto: Michael Madsen, Octomedia
 • 2 af 4
  Traditionen tro overrækkes prisen samme dag, som Cup No.1 åbner i Frederikshavn. Foto: Michael Madsen, Octomedia
 • 3 af 4
  Rudi Nielsen og Jesper Grønkjær foran Harald Nielsen-statuen på Harald Nielsens Plads foran Arena Nord. Foto: Michael Madsen, Octomedia
 • 4 af 4
  Her ses Jesper Grønkjær sammen med Rudi Nielsen og direktør Per Malmberg, Arena Nord. Foto: Michael Madsen, Octomedia
Af: Marcus Linkhorst

Jesper Grønkjær modtog her til aften prisen som Årets Guld-Harald 2024. Det er en pris, han sætter meget pris på, fortæller han.

Det danske sommervejr har ikke vist sig fra sin bedste side de seneste par dage, men mandag aften fandt solen frem til Frederikshavn og Arena Nord, da der var åbningsceremoni ved Cup No. 1 og uddeling af Årets Guld Harald. 

Jesper Grønkjær, der blandt andet har tørnet ud for AaB, Ajax, Chelsea og FC København samt det danske landshold, modtog Årets Guld Harald, der er en pris til nordjyske fodboldspillere eller foreninger. Og den bliver modtaget med stolthed. 

- Det er mega specielt. Jeg ved ikke, om man kan rangere priser, men den betyder lidt ekstra, fordi det jo er fra en egn, hvor jeg har mit ophav. Jeg kommer jo selv fra Thisted, der minder om Frederikshavn. Jeg kendte også selv Harald Nielsen. Så det er en stor pris, siger Jesper Grønkjær til Kanal Frederikshavn: 

- Jeg elsker også det her med, at statuen står herude til skue. Det har ikke noget med pral at gøre. Det er en hyldest til evig tid. 

Det gør det også ekstra specielt, at det er en nordjysk pris, fortæller den 46-årige eks-professionelle fodboldspiller, der også sætter pris på det selskab, han er havnet i. 

- Det er sgu også specielt, at det er en nordjysk pris. Jeg har ikke boet i Thisted i 30 år nu, og jeg er kun 46. Jeg siger stadig “jeg er fra Thisted” og “jeg er fra Nordjylland”. De unge år er grundlaget for ens liv, så derfor husker man mange gange detaljeret, hvad der sker tidligere, end hvad der sker senere.

Netop ungdommen kommer også til syne under prismodtagelsen. Mens værten Jens Gaardbo taler med Jesper Grønkjær, kommer indmarchen fra Cup No. 1 forbi. Den slags turneringer husker aftenens hovedperson også tilbage på med stor glæde.

- Det er symbolikken i det. Jeg går ikke og tænker, at jeg gerne vil til en fodboldturnering igen. Det kan jeg ikke længere. Men alle minderne omkring ting, der var fede og sjove. Grinene, luftmadrassen i hallen, det røde saftevand i cafeteriet, at spille på bane 15 langt væk, og at man nærmest ikke kunne løbe i kamp fem. Alle de ting, der var sindssygt hårdt, når man stod i det, mens det var mega fedt.

En pause fra fodbold - i hvert fald for nu

Jesper Grønkjær stoppede sin aktive fodboldkarriere i 2011. Dengang overvejede han at begynde at læse til finansøkonom. Men det blev ikke til noget. I stedet startede han et ejendomsselskab op. 

Men han har også været meget på tv som fodboldekspert for Viaplay. Et job, han dog valgte fra i 2022. 

- Jeg savner ikke grønsværen eller det at spille. Det har jeg ikke gjort, siden jeg stoppede. Jeg kan godt savne mit tidligere job. Absolut. Men det var et aktivt valg om, at jeg nu skulle prøve noget andet. Jeg har ikke smækket med nogle døre. Så må fremtiden vise, om jeg skal tilbage til TV. Det kan godt være, jeg skal. Det kan også være, jeg ikke skal. 

Han bruger derfor kun tiden på sit ejendomsselskab nu, fortæller han. 

- Det har jeg det sjovt med. Det er det, der interesserer mig. Det er det, jeg bedst kan finde ud af, og jeg har haft interessen for det i lang tid.

Tidligere har David Nielsen, Peter Møller, Søren Frederiksen, Fortuna Hjørring og Joakim Mæhle modtaget Årets Guld Harald.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...