Gå til hoved-indhold
05. marts 2024 - kl. 00.03

I aften afgøres det: Sommerferie eller kvartfinaleserie mod Aalborg Pirates

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

En kvartfinaleserie mod Aalborg Pirates eller sommerferie. Det er scenariet, når Frederikshavn White Hawks i aften afslutter grundspillet i Metal Ligaen 2023/2024 ude mod Rødovre Mighty Bulls. Kun en sejr forlænger sæsonen, og det gælder for begge hold.

- Det bliver formentlig to hold, som vil kæmpe for alle pucke og undgå at lave fejl, som kan give modstanderen chancen for scoring, siger WH-backen Mads Falborg Iversen.

Det vil være forkert at påstå, at det er to formstærke bundhold, der mødes i Holger Danske Arena. Der har dog været opløftende momenter at spore hos høgene i de seneste seks kampe, og særligt defensivt har det i tre af de seneste fire kampe fungeret bedre end i resten af sæsonen.

- Fokus har hele sæsonen været på det defensive, og der har været udfordringer. De sidste par kampe har vi dog gjort de simple ting, hvilket har hjulpet med en mere solid defensiv, mener Mads Falborg Iversen.

Til gengæld har I kun scoret seks mål i de seneste fire kampe. Hvordan skal I finde balancen mellem en forsat god defensiv og en mere effektiv offensiv i Rødovre?

- Vi skal stå solidt defensivt og skabe og ikke mindst udnytte vores chancer offensivt.

I kommer givetvis til at stå overfor et talstærkt Rødovre-publikum. Der meldes om udsolgt på to sektioner. Hvordan skal I håndtere det pres?

- Der kommer helt sikkert pres på fra Rødovres tilskuere. Men det lyder også til, at Frederikshavn tropper flot op, så vi håber på god støtte fra vores fans, siger Mads Falborg Iversen.

Vinderen af kampen bliver nr. otte og kvalificerer sig til kvartfinalerne. Vinder Rødovre i forlænget spilletid eller straffeslag, slutter de to hold begge med 39 point, men her er Rødovre bedst indbyrdes.

Forestillingen om, at kampen ender i forlænget spilletid og/eller straffeslag er næsten ikke til at holde ud.

- Der er ingen tvivl om, at der kommer nerver på til kampen, så det handler om at kontrollere dem bedst muligt, uanset hvordan kampen udvikler sig, fortæller Mads Falborg Iversen.

Der er kampstart kl. 19.00 i Holger Danske Arena.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...