09. februar 2024 - kl. 22.02

Ishockey: Fire "frederikshavner-mål", da Danmark slog Norge med 6-4

• 1 af 1
    Joachim Blichfeld scorede to mål, da Danmark besejrede Norge med 6-4. Lørdag venter Frankrig i finalen.
Af: Michael Frederiksen

Det mandlige danske ishockeylandshold vandt fredag aften 6-4 over Norge. Danmarks fire sidste mål blev scoret af frederikshavnere, der har har fået deres ishockeyopdragelse i FIK.

Med sejren har Danmark spillet sig i finalen ved 4-nationersturneringen i Epinal i Frankrig. Danskerne slog Norge i en underholdende og intensiv fight, hvor den danske offensiv glædede landstræner Mikael Gath.

- ​Vi skabte mange chancer i løbet af kampen og leverede en rigtig god indsats i offensiv zone. Afslutningerne var glimrende, og vi spillede skarpt foran deres målmand. Jeg er også glad for, at vi gik fra 3-4 til 6-4 i tredje periode. Det er for mig et bevis på fin moral i truppen. I det hele taget har spillerne arbejdet godt her i Frankrig, siger Mikael Gath.

Matias Lassen og Patrick Russell scorede i første periode for Danmark, inden nordmændene reducerede i undertal lige inden pausen. Joachim Blichfeld scorede til 3-1 i anden periode, hvor Norges Thomas Olsen igen bragte spænding i kampen med Norges andet mål.

Ni minutter og 40 sekunder inde i tredje periode havde Norge vendt kampen og bragt sig foran 4-3, inden Danmark slog igen med en stærk slutspurt. Mikkel Aagaard, Mathias From og til sidst Joachim Blichfeld, der scorede i tomt net, efter nordmændene havde trukket målmanden ud.

- Der var helt sikkert også nogle ting, vi kan forbedre. Specielt i defensiven, hvor vi tog nogle dårlige beslutninger både med og uden puck, som kostede scoringer, siger Mikael Gath, der er i gang med sin første sæson som dansk landstræner, siden han tog over for Heinz Ehlers.

Danmark spiller finale lørdag kl. 20.00 mod Frankrig, som i aften knuste Østrig med 6-0.