Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.10.2021 | Af: Michael Frederiksen

Italiensk virksomhed har købt Coba Ovne i Sæby

Jacob Birkkjær fortsætter som direktør i den fremgangsrige Sæby-virksomhed Coba Ovne A/S.
Jacob Birkkjær har solgt Coba Ovne A/S i Sæby til sin mangeårige samarbejdspartner UNOX i Italien. Den 52-årige frederikshavner fortsætter som direktør i virksomheden, som i løbet af de kommende år skal øge omsætningen markant i Danmark. Det er i hvert fald italienernes ambitiøse målsætning.

 

- De kommer til at satse meget mere på salg, end jeg har gjort, så vi skal have fart på, smiler Jacob Birkkjær.

UNOX lavede den samme øvelse i England i 2019, altså købte den virksomhed, som solgte UNOX-ovne i England.

- Derfor ved jeg, at vi kan forvente en ny ejer, som kommer med masser af energi og et højt tempo. Jeg glæder mig til at fortsat at være med på rejsen. Det er jo mit barn, og du forlader ikke dit barn, før du er sikker på, at det kan klare sig selv, siger Jacob Birkkjær.

Coba Ovnes historie begyndte i 2003 på Djursland, men allerede to år efter gik turen til Sæby. I 2007 kom Flemming Byrgesen med som partner.

- Vi havde et fantastisk samarbejde i godt 10 år, indtil Flemming desværre måtte stoppe grundet sygdom, siger Jacob Birkkjær.

Virksomheden, som har sort bælte i god service, sælger først og fremmest de italienske UNOX-ovne til tankstationer, supermarkeder og restauranter. Blandt kunderne er kæderne Bone’s, 7-ELEVEN, Q8 og Spar.

Sæby-virksomheden er en solid forretning, som år efter år er kommet med positivt resultat. Det er også lykkedes fire gange at blive udnævnt til Gazelle-virksomhed, som er en pris, der gives til erhvervslivets absolutte hurtigløbere. I 2019 fik Coba Ovne endnu en stor anerkendelse, da de blev tildelt erhvervsprisen "Succesvirksomhed".

Italienerne overtog Coba Ovne A/S (UNOX Danmark) pr. 1. oktober. Specielt når det gælder restauranter og storkøkkener er der basis for at øge omsætningen. Udover nu ejermæssigt at være direkte repræsenteret i Danmark har UNOX Italien også lavet et samarbejde med en af de store udbydere af storkøkkenudstyr, så der vil i fremtiden blive solgt endnu flere UNOX-ovne i Danmark.

Coba Ovne hører til i Trafikcenter Sæby Syd, hvor virksomheden for mange år siden rykkede ind i McDonald’s tidligere lokaler, og i 2009 udvidede man med en lagerhal på 550 kvadratmeter.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close