Gå til hoved-indhold
10. april 2024 - kl. 16.04

Kære June: Stop nu!

  • 1 af 1
    Jan Bjeldbak: - Efter alle vores skriverier i medierne tror jeg kun, det er June (Menne, red.), der kan være i tvivl om, at Venstres byrådsgruppe ikke har tillid til Peter Laigaard som formand for KFU...men det er altså ikke det samme som at stille et mistillidsvotum.
Af  Jan Bjeldbak

Byrådsmedlem Jan Bjeldbak (V) har skrevet dette indlæg: Lad os få fokus på økonomien. Så kan vi efterfølgende snakke om tillid.

June Menne kalder igen Venstre frem. Nu skal Venstre bekræfte, at vi ikke har tillid til Peter Laigaard.

Efter alle vores skriverier i medierne tror jeg kun, det er June, der kan være i tvivl om, at Venstres byrådsgruppe ikke har tillid til Peter Laigaard som formand for KFU.

Men kære June… Det er altså ikke det samme som at stille et mistillidsvotum. Så på trods af, at du på forunderlig vis bliver ved med at påstå det, har Venstre ikke stillet et mistillidsvotum.

Så derfor June: Stop nu! Lad os i stedet gøre som din partikollegaer, Maria Gade Dorf og Tina Kruckow, foreslår på Kanalen i dag: Lad os tale politik og fokusere på at løse problemerne i kommunen.

Vi kan starte med at diskutere økonomi, for i Venstre er vi ikke enige med Socialdemokratiet, når Maria skriver "…nu har vi en kommune med en sund økonomi, fordi vi har ført en økonomiske ansvarlig politik."

Har Socialdemokratiet helt glemt havnen, velfærdsforringelserne, faldet i befolkningstallet, virksomhedslukninger med øget arbejdsløshed og meget andet?

Samtlige udvalg ser ind i voldsomme besparelser, og det kalder måske mere end nogensinde på en grundig analyse af kommunens drift, da andre kommuner lykkes med at drive nogle af de tunge udvalgsområder langt billigere. Det skal vi være undersøgende på og samtidig være ærlige om det serviceniveau, vi i Frederikshavn har råd til at tilbyde vores borgere.

Kommunens langfristede gæld er i Birgit Hansens regeringstid (her 2013-2022) nedbragt med godt 100 mio. eller knap 10%. I samme periode har kommunen øget sine kautions- og gældsforpligtelser (lånegarantier) med over 2,5 mia. Det er en forøgelse på mere end 100%. Husk, som vi ser med havnen, at lånegarantier er potentiel gæld for kommunen.

Derfor ønsker vi i Venstre størst mulig åbenhed om kommunens økonomi, størst mulig indsigt i de økonomiske dispositioner – også omkring havnen – fokus på velfærdens kerneydelser, på at vende befolkningsudviklingen, på at tiltrække virksomheder og skabe arbejdspladser, og så har vi et krav om, at regler og lovgivning følges.

Nej, sund er kommunens økonomi ikke, så lad os fokusere på det. Så har vi også mere at diskutere, hvis vi efterfølgende skal snakke om tillid…

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...