Gå til hoved-indhold
12. september 2013 - kl. 02.09

Kaja glæder sig til farmors flæskesteg i Herninggade

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Kaja Kamp Nielsen er på jagt efter et arbejde ved siden af håndboldkarrieren i farmors hjemby.
Af: Kanal Frederikshavn

Hvad har håndbold i 1. division at gøre med flæskesteg og syltede agurker? For Kaja Kamp Nielsen er det to ting, som går op i en højere enhed med klubskiftet fra Aalborg DH til Vendsyssel Håndbold.

Den 19-årige stregspillers far, Asger Sivertsen, stammer fra Frederikshavn, og Kaja Kamp Nielsens farmor bor stadig i Herninggade. Derfor har den nye Vendsyssel-spiller et fint forhold til Frederikshavn. Ikke mindst farmors flæskesteg med kartofler, brun sovs og syltede agurker frembringer et stort smil.

Vendsyssel er Kaja Kamp Nielsens fjerde klub. Hun begyndte håndboldkarrieren i en relativ sen alder. Hun var 11 eller 12 år, da hun meldte sig ind i HK Star i Aalborg. Efter tre år gik turen til Visse, hvor hun spillede et par sæsoner. Herfra skiftede hun til Aalborg DH, hvor det blev til tre sæsoner.

Kaja Kamp Nielsen er som type en spiller, som modstanderne slår sig på.

- De skal vide, at de ikke kommer forbi mig. Det viser jeg ved at sætte en hård tackling. Jeg er klar til at give den hele armen i Vendsyssel, lover Kaja Kamp Nielsen.

Andre spillere fra konkursramte Aalborg DH er havnet i ligaklubber. Stregspilleren har det dog fint med kun at skulle spille i landets næstbedste række.

- Det vigtigste for mig var at finde en klub, jeg kunne se mig selv i. Og det kan jeg i Vendsyssel, som har gang i et spændende koncept, hvor jeg kan udvikle mig og ikke sidde på bænken hele tiden. Desuden er Lars Rasmussen en interessant træner, mener Kaja Kamp Nielsen.

Hun har tidligere i ungdomsårene været fløjspiller, men har siden U16-årene været stregspiller. Den plads er hun også tiltænkt i Vendsyssel, hvor hun skal dele ansvaret med Christina Hansen, én af holdets absolut vigtigste spillere.

Kaja Kamp Nielsens ankomst betyder, at allrondspilleren Louise Jørgensen kan se frem til en sæson, hvor hun bliver mere back end streg.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...