Gå til hoved-indhold
20. juni 2024 - kl. 09.06

Københavnsk journalist fik fortroligt bilag i Frederikshavn Kommune

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Det var en københavnsk journalist, der fik de oplysninger om et fortroligt bilag i Frederikshavn Kommune, som førte til, at 67 personer kom under mistanke for at lække fortrolige oplysninger og blev meldt til politiet, afslører TV2 Nord.

"Ifølge et bilag, bilag 6, til byrådsmødet i september 2023 har Stena Oil Terminals godkendt en samlet …. kr. over lejekontraktens løbetid. Kan I bekræfte det?"

Sådan står der i den mail fra en journalist fra København, som førte til, at både byrådet og flere i administrationen i Frederikshavn Kommune blev meldt til politiet - mistænkt for at lække fortrolige oplysninger.

Det var kommunaldirektør Thomas Eriksen, der greb til det voldsomme skridt at melde både byrådet og flere i administrationen til politiet for at lække indholdet fra et fortroligt bilag fra et byrådsmødet til en journalist.

Nordjyllands Politi har efterforsket sagen og opgivet at finde ud af, hvem den person er, som har lækket fortrolige oplysninger til journalisten. 

Det fremgår af et dokument fra Nordjyllands Politi, som er sendt til Frederikshavn Kommune om sagen i forbindelse med at efterforskningen bliver standset.

TV2 Nord har talt med den københavnske journalist, som ikke ønsker at udtale sig om sagen.

 

Ifølge dokumentet fra Nordjyllands Politi har den københavnske journalist forklaret, at vedkommende modtog oplysningerne om det fortrolige bilag mundtligt fra en kilde. Journalisten var bare ikke bekendt med, at oplysningerne stammede fra et lukket punkt på byrådsmødet.

Journalisten ønsker ikke at oplyse identiteten på sin kilde, der derfor stadig er ukendt i den prekære sag, som blandt andre fik byrådsmedlem Mette Hardam (V) til at sammenligne behandlingen med en "kollektiv skideballe i en skoleklasse."

Hele 67 personer har haft adgang eller kendskab til oplysningerne og kan derfor potentielt have delt oplysningerne.

Frederikshavn Kommune har holdt journalistens aktindsigtsanmodning skjult indtil nu, og Nordjyllands Politis dokument til Frederikshavn Kommune er første gang, at mailen og journalisten omtales konkret.

Se hele TV2 Nords artikel her.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...