Gå til hoved-indhold
11. juli 2024 - kl. 15.07

Lokal madnørd og "fiskefluencer" udgiver kogebog

  • 1 af 3
    Hvilling med polenta.
  • 2 af 3
    Her står der fjæsing på menuen.
  • 3 af 3
    Udgivelsen af bogen markeres med to receptioner. Fredag 12. juli fejres det på gården i Sulbæk, og onsdag 17. juli er der reception i "Bødehuset" i Vesterø på Læsø.
Af: Michael Frederiksen

Rikke Stjerne, passioneret madentusiast, fiskerkone og selverklæret "fiskefluencer" fra Sulbæk mellem Frederikshavn og Sæby, har netop udgivet sin nye kogebog "Havet som spisekammer."

Rikke Stjerne har en mission om at gøre det lettere for folk at inkludere fisk og skaldyr i deres daglige kost ved at inspirere med nemme retter og vejlede i brugen af alternative fiskearter. Målet er at gøre valget af fisk både mere spændende, lettere, billigere og mere bæredygtigt.

Hun ønsker at fremhæve de gode råvarer, som vi i Danmark har til rådighed. Ud over at skabe lækre opskrifter har hun besøgt danske havne for at tale med de dedikerede folk, der arbejder med fiskeri til hverdag. Disse samtaler har handlet om deres passion for havet og dets råvarer, hvilket kommer til udtryk i bogen.

"Havet som spisekammer" tager læseren med på en rejse gennem fantastiske smage og smukke billeder fra et af Danmarks ældste erhverv. Bogen byder på enkle, uforglemmelige retter, der formår at omdanne havets råvarer til kulinariske kunstværker.

- Det, der adskiller denne kogebog fra andre, er dens evne til at kombinere fiskeriets rå og autentiske verden med madens forfinede og forførende aspekter, krydret med fortællinger fra havet, mener Rikke Stjerne.

Hun ejer og driver firmaet R Stjerne - Grafisk Design, hvor hun dagligt bruger sine kreative evner.

- Jeg har en stor passion for at lave mad ud af havets råvarer. Det, kombineret med de kreative elementer som foto og grafisk opsætning, har været en spændende og lærerig proces, siger hun.

Rikke Stjerne og hendes mand, Henrik Larsen, som begge stammer fra Læsø, er nu bosat i Sulbæk sammen med deres døtre Emma og Laura. Opvæksten på Læsø har uden tvivl påvirket dem. Henrik har fisket siden han kunne gå og sejler nu med sin egen kutter fra Strandby. Parret driver også Knappen Hummersalg, hvor både lokale og turister kan købe jomfruhummere direkte fra deres gård, når Henrik har været på havet.

Udgivelsen af "Havet som spisekammer" fejres med to receptioner. Fredag 12. juli fejres det på gården i Sulbæk, og onsdag 17. juli er der reception i “Bødehuset” i Vesterø på Læsø. Her kan gæsterne smage nogle af opskrifterne fra bogen og se noget af den smukke grafik.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...