Gå til hoved-indhold
15. marts 2024 - kl. 11.03

Mindeplads for Erik Mortensen: Politikere fastholder kritiseret placering

  • 1 af 1
    Politikerne i Økonomiudvalget fastholder placeringen på bagsiden af Det Musiske Hus i Frederikshavn.
Af: Michael Frederiksen

Et enigt Økonomiudvalg i Frederikshavn Kommune anbefaler at placere en mindeplads for modeskaberen Erik Mortensen i gårdrummet på bagsiden af Det Musiske Hus i Frederikshavn.

- Det gør vi ud fra, at det er et sted, hvor der kommer mange mennesker, altså i Rådhusparken samt i og omkring det Musiske Hus. Mindepladsen er en gave, og vi mener, det er den bedste placering ud af de pladser, der er set på som mulige, forklarer borgmester Birgit S. Hansen.

Både Det Musiske Hus og Frederikshavn Kunstmuseum mener, at denne placering er forkert. Det har politikerne naturligvis bemærket.

- Der er sagt, at en modeskaber ikke har noget med musik eller stand up - og hvad der ellers sker i huset - at gøre. Nej, ikke direkte, men det er centralt i midtbyen. Et område, der trækker mennesker, og vi arbejder for at samle mennesker i midtbyen omkring parken, handlen, biografen, biblioteket og Det Musiske Hus for at styrke midtbyen, udtaler Birgit S. Hansen.

Hun er klar over, at en placering ved Frederikshavn Kunstmuseum også kunne opfylde disse kriterier, men den valgte placering er valgt i samråd med giverne af mindepladsen. Det er nemlig ikke et kommunalt projekt.

- Nu er det op til initiativtagerne/giverne at gå videre med at få idéen realiseret. Placeringen er på plads. Jeg glæder mig over, vi kan hylde et bysbarn, og at der er initiativtagere til den slags, uden der skal kommunale kroner til. Det er stærkt, pointerer borgmesteren.

Erik Mortensen er født i Frederikshavn i 1926. Han rejste som ganske ung til Paris og skabte sig en stor karriere som modeskaber frem til sin død i 1998. Han fik stor international anerkendelse og vandt blandt andet den prestigefulde pris Le Dé d´Or (Det Gyldne Fingerbøl) tre gange.

Et skiteforslag viser, at mindepladsen blandt andet skal består af tre store gyldne fingerbøl.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...