Gå til hoved-indhold
08. marts 2024 - kl. 11.03

Mislyde om Erik Mortensen - mindeplads bør være ved kunstmuseum

  • 1 af 1
    Idemagere vil lave en mindeplads for Erik Mortensen på bagsiden af Det Musiske Hus. Den placering er forkert, mener Frederikshavn Kunstmuseum.
Af  Pernille Lisborg og Christian Andersen

En mindeplads for modeskaberen Erik Mortensen bør placeres ved Frederikshavn Kunstmuseum. Det mener formand Pernille Lisborg, Frederikshavn Kunstmuseum, og daglig leder Christian Andersen, Frederikshavn Kunstmuseum, der har skrevet dette indlæg:

Et skulptur til markering af Erik Mortensens 100 år i 2026 skal da ikke ligge i gårdhaven til Musikskolen og Det Musiske Hus. Det er en mislyd.

Det var jo ikke musik, som Erik Mortensen var kendt for. En personlig tilknytning til stedet bag Musikskolen og Det Musiske Hus havde han heller ikke.

Erik Mortensen har fortjent en mere velegnet plads i Frederikshavn.

En stor tak til initiativtagerne bag skulpturen. Ingen frederikshavnere har fortjent et varigt minde i byen mere end Erik Mortensen. Frederikshavn Kunstmuseum er også i gang med at tilrettelægge en udstilling om Erik Mortensen i anledning af 100-året.

Vi kan kun give Per Malmberg, direktør for Arena Nord og Det Musiske Hus, og Thomas Albæk Jakobsen, Musikskolen, ret. De er begge forundrede og uenige i forslaget om, at Erik Mortensen skulpturen skal placeret i deres baggård.

Ydermere fortæller Thomas Albæk Jakobsen til Kanal Frederikshavn, at en mindeplads i gårdhaven til Musikskolen og Det Musiske Hus vil lægge sig i vejen for udviklingsplaner for Musikskolen. Endnu en mislyd.

Der findes måske nogen, som mener, at Erik Mortensen ikke var kunstner, selvom han tre gange modtog Det Gyldne Fingerbøl (Le Dé d’Or), den højste udmærkelse indenfor haute couture. Kunsthåndværker i verdensklasse var han i hvert fald, og udstilling af kunsthåndværk er også en del af missionen for Frederikshavn Kunstmuseum.

Vi synes, at initiativgruppen bag mindeskulpturen burde afsøge mulighederne for at "flytte" placeringen fra Det Musiske Hus og Musikskolen til en plads i nærheden af Frederikshavn Kunstmuseum.

Det ville give mere mening og være i Erik Mortensens ånd.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...