Gå til hoved-indhold
05. juli 2024 - kl. 00.07

Respekt for forskellighed gavner Dafolos forretning

  • 1 af 1
    Daniel og Henriette pakker ordrer hos Dafolo.
Af: Peter Marquard

Medarbejdere med særlige talenter har i en årrække udgjort en betydningsfuld del af hverdagen hos Dafolo på Suderbovej i Frederikshavn, hvor en af de grundlæggende værdier handler om at behandle hinanden godt, kommunikere ligeværdigt og lytte til andres argumenter.

Dafolos forretningsområder spænder bredt fra forlagsvirksomhed over logistik til it-udvikling, og medarbejderskaren er derfor sammensat af meget forskellige kompetenceprofiler og persontyper.

Af den årsag er virksomhedens kultur også præget af en naturlig forståelse for, at forskellighed er et aktiv i forhold til at skabe en dynamisk og sjov hverdag.

Det ligger i Dafolos DNA, at uanset uddannelse, baggrund, evner eller udfordringer skal alle føle sig velkomne og inkluderes i fællesskabet på arbejdspladsen.

Indsatsen i forhold til at favne en bred vifte af personprofiler stiller krav til teams og afdelinger, der gør sig umage for, at nye kollegaer onboardes på en måde, der matcher den enkeltes behov og eventuelle udfordring. Og samarbejdet sker altid ud fra en forudsætning om, at succes er noget, der skabes sammen med andre. At arbejde sammen med kollegaer med forskellige forudsætninger eller nedsat erhvervsevne er med til at styrke sammenholdet i Dafolo og bringer samtidig nye perspektiver til en smartere opgaveløsning.

- Det er min erfaring, at et sundt arbejdsmiljø, hvor alle yder deres bedste og hjælper hinanden, er et rigtig godt udgangspunkt for, at kollegaer, der tænker anderledes end de fleste, føler sig som en del af fællesskabet, forklarer produktionsleder på Dafolos lager Henriette Sørensen.

I Dafolo resulterer forståelse og respekt for forskelligheder således i, at der etableres en tryg relation, hvor f.eks. medarbejdere på flekstid eller med nedsat erhvervsevne får mulighed for at bidrage til at udfordre og udvikle, hvordan konkrete opgaver løses.

- Vi passer ikke alle ind i de samme kasser og er ikke udstyret med den samme logik. Helt konkret har vi oplevet, hvordanvores arbejdsgange og processer er blevet udfordret og forbedret til gavn for forretningen på initiativ fra kollegaer, der tænker anderledes end de fleste, fortæller Henriette Sørensen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...