Gå til hoved-indhold
18. marts 2024 - kl. 19.03

Rester af flaskebomber fundet ved Torslev Skole i Østervrå

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Der er detoneret flere såkaldte flaskebomber med enten afløbsrens eller saltsyre og sølvpapir på området ved Torslev Skole i Østervrå. Forældrene advares nu om den farlige leg, som kan forårsage alvorlige skader og ætsninger.

Det er skolens pedel, som har fundet resterne af et par flaskebomber, som er blevet detoneret på skolens grund uden for skolens åbningstid, skriver TV2 Nord.

I en mail til forældrene på Aula, som er sendt ud mandag eftermiddag, advares forældrene om fundet af flaskerne. Her skriver skoleleder Mads Vejen om resterne af flaskebomberne:

- Det drejer sig om flasker med afløbsrens, saltsyre og sølvpapir. Det er ingredienser, som kan anvendes til at lave en såkaldt "flaskebombe/syrebombe". Vi gør samtidig opmærksom på, at kemien, der opstår i blandingen her, kan forårsage alvorlige skader og ætsninger, hvis de springer.

Torslev Skole har orienteret både SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi) og Nordjyllands Politi om fundene på skolens område, og skolelederen skriver endvidere til forældrene, at de skal orientere deres børn om, at de skal holde sig væk fra lignende flasker eller bomber, hvis de skulle støde på dem - og finder man en flaskebombe, skal man kontakte politiet.

En flaskebombe betegnes som en lukket beholder af for eksempel plast med et indhold af et eller flere kemiske stoffer, der udvikler gas ved henstand. Gasdannelsen vil kunne medføre i en tryksprængning af beholderen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...