Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.09.2022 | Af: Michael Frederiksen

Skarp prioritering af sager: Erhverv først

Borgmester Birgit S. Hansen: - Vi har nu efter en lang periode, hvor vi grundet presset på byggeriet i hele Danmark mistede gode folk til det private, fået ansat de medarbejdere, vi manglede.
- Det er altid skønt at opleve, at virksomhederne kan mærke forbedringer.


 

Sådan reagerer borgmester Birgit S. Hansen på nyheden om, at Frederikshavn Kommune i år avancerer til 17. pladsen i Dansk Industris årlige undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed i kommunerne.

Frederikshavn Kommune var nr. 33 i 2021, men indtager nu positionen som nr. 17 ud af 93 kommuner, som deltager i den store undersøgelse.

I Frederikshavn Kommune har 111 virksomheder svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer minimum 4.196 private arbejdspladser i kommunen, hvilket svarer til 23 procent af den private beskæftigelse.

- Vi arbejder målrettet med erhvervsfremme med fokus på virksomhedernes betingelser og rammer, hvor vi som kommune har indflydelse, og af hensyn til arbejdspladser, som vi er afhængige af, at virksomhederne skaber, siger borgmesteren og fortsætter:

- Jeg siger også denne gang, at der er intet, der slår virkeligheden, og den er, at vi har tæt dialog med virksomhederne om deres behov, hvor kommunen spiller en rolle.

Birgit S. Hansen erkender også, at der stadig er noget at arbejde med.

- Det er på sagsbehandlingstider og digitale rammer, hvor vi skal arbejde med at blive endnu bedre.

Borgmesteren håber, at næste års undersøgelse viser større tilfredshed, når det gælder sagsbehandlingstider.

- Vi har nu efter en lang periode, hvor vi grundet presset på byggeriet i hele Danmark mistede gode folk til det private, fået ansat de medarbejdere, vi manglede. Der foregår nu også en skarp prioritering af sager, så erhverv kommer først, når der skal prioriteres sager, fortæller Birgit S. Hansen.

Hun er glad for, at Frederikshavn Kommune ender helt oppe som nr. fem, når det gælder grøn udvikling.

- Det kan vi være meget tilfredse med. Fokuseringen på det grønne opleves også i erhvervslivet, og fremtiden er grøn omstilling.

Borgmesteren forsikrer, at Frederikshavn Kommune bruger en undersøgelse som DI's til dialog med erhvervet om, hvad parterne kan lære af den.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close