Gå til hoved-indhold
01. februar 2024 - kl. 00.02

Solceller og vindmøller: Borgerne skal have noget ud af det

  • 1 af 1
Af  Tina Kruckow, John Karlson, Martin Kelkelund, Gitte Killerich og Peter E. Nielsen

Tina Kruckow, John Karlson, Martin Kelkelund, Gitte Killerich og Peter E. Nielsen, Socialdemokratiets medlemmer af Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: Vi skal levere på den grønne omstilling ved at sætte solceller og vindmøller op. Vi er i gang med at se projektforslag igennem i Plan- og Miljøudvalget.

Kloden, borgerne og virksomhederne kalder på den grønne omstilling. Vi skal væk fra det fossile over på Vedvarende Energi.

Det er ikke alle, der synes, det er lige attraktivt at se på vindmøller og solceller i deres nærområde.

Lovgivningen sætter nogle rammer for kompensation via Den grønne pulje og VE-bonusordningen.

Men nogle kommuner gør mere end det. Det er klogt!

Det vil vil vi lade os inspirere af til fordel for borgere og lokalsamfund.

På Plan- og Miljøudvalgets møde 4. marts vil vi sætte arbejdet i gang med at få lavet en strategi for, hvordan vi kan gøre det lidt bedre, så det kommer de borgere, områder, lokalsamfund og oplandsbyer til gode, hvor vedvarende energianlæg er i området.

Vi er helt klar over, at der er betænkeligheder ved de store elementer som solcelleparker og vindmøller, men vi skal finde de egnede steder, der skal kompenseres - også med lokalt/kommunal aftryk, og vi skal levere, for der er ingen vej udenom om den grønne omstilling med VE-anlæg som solceller og vindmøller.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...