Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.02.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Stod i vand til livet, mens skibet var ved at synke

Redningsbåden sejlede de to fiskere i land. Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
Det var lige ved og næsten, at to fiskere fra Strandby på 26 og 31 år fik brug for deres svømmefærdigheder tidligt tirsdag morgen.


 

Deres kutter FN219 Vibima var nemlig i færd med at synke, efter de var kollideret med et andet skib på en position knap 40 kilometer nordøst for Hirtshals Havn.

Før de vidste af det, var det kun skibets stævn, der var oven vande, og der stod de to fiskere så med vand til livet, oplyser TV2 Nord.

Båden AS 410 Sletterhage var dog heldigvis i nærheden og reddede de to fiskere op fra det omtrent fem grader kolde vand. Efterfølgende ankom Hirtshals Redningsstation.

- Vi sejlede ud og hev dem over til os og tog dem med i land, så det gik lidt stærkere det hele, siger stationsleder Allan Jellesen, Hirtshals Redningsstation, og fortsætter:

- Umiddelbart havde de det godt. De havde fået noget tørt tøj på, men de var meget chokeret, fortæller han til TV2 Nord.

Det var redningsbåden Magrethe Gaardbo, som fik de to fiskere sikkert i land i havnen i Hirtshals.

Slæbebåden, som de to fiskere fra Strandby kolliderede med, er fra Holland og bærer navnet Multratug 18. Ifølge politiet var det i forbindelse med en forbisejling, at kutteren ramte ind i det, som den hollandske båd havde på slæb.

De to mænd på fiskekutteren er blevet afhørt af politiet. Midt- og Vestjyllands Politi skal afhøre fiskerne på slæbebåden i morgen, når den kommer i land.

Afhøringerne skal fortælle, om nogen har overtrådt søfartsloven.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close