Stor succes for FSF på isen til Funskate og nordisk mesterskab

• 1 af 6
  • 2 af 6
  • 3 af 6
  • 4 af 6
    Den største jubelbrøl kom, da FSF blev udråbt som vinder af showrækken med deres fodboldshow til Shakiras Waka Waka.
  • 5 af 6
  • 6 af 6
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Skøjteforening (FSF) var i weekenden stærkt præsenteret med 32 løbere til Funskate-konkurrence i Aalborg og med juniorlandsholdsløberen Camilla Poulsen ved de nordiske mesterskaber i Borås i Sverige.

Camilla Poulsen, der er regerende dansk mester, var én ud af fire udtagne danske juniordamer ved de nordiske mesterskaber. De løb allerede torsdag deres korte programmer, og Camilla Poulsen løb et rigtig flot og stærkt program og lå efter det korte program på en imponerende femteplads ud af 19 løbere i den meget stærke juniorrække, som domineres ret kraftigt af især de dygtige finske løbere, der har et meget højt teknisk niveau.

I lørdagens lange program havde Camilla et enkelt fald i sit ene tripplespring, men ellers var det et langt program, som hun kunne være fint tilfreds med, og med en ny personlig rekord placerede FSF'eren sig på en flot samlet syvendeplads og som bedste danske løber i klassen. Podiet bestod udelukkende af finske løbere, som besatte seks ud af de ni bedste placeringer.

Camilla Poulsen og træner Kristín Haftborsdottir vendte søndag aften hjem til Frederikshavn med en tilfreds følelse og noget godt at arbejde med henimod sæsonens sidste konkurrencer i marts.

I Gigantium i Aalborg deltog 32 af FSF’s Funskate-løbere i sæsonens anden Funskate-konkurrence, og løberne fra FSF gjorde det så godt, at klubben endte som en samlet nummer tre i klubkonkurrencen, kun overgået af Aarhus og Silkeborg. Det blev til samlet 11 individuelle medaljer samt en sejr til klubbens showhold.

FSF havde i hele syv debutanter med til konkurrencen. Seks piger, der for allerførste gang skulle deltage i en konkurrence, og en enkelt løber, der for første gang skulle løbe sit helt eget program.

De seks debutanter i Elementer - Mynte Krog Rasmussen, Pusle Granfeld, Alberthe Bergen, Vera Weile Sørensen, Klara Johanne Krogsgaard og Julie Meyer Sloth Andersen - gjorde det alle rigtig flot og kan være stolte af deres præstationer på isen. Klara og Julie gjorde det endda så godt, at de endte på podiet, idet Klara vandt guld i sin række, FunBubbles 2, og Julie vandt sølv i sin række, FunBubbles 5.

I Free-rækken Novice 1 gjorde debutanten Victoria Rygh-Jessen det også rigtig godt og løb et smukt program, som dog ikke rakte til en podieplads i den lange række med hele 30 deltagere.

I Free-rækkerne vandt FSF-løberne faktisk hele tre rækker, herunder begge de to yngste rækker Cubs 1 og Cubs 2.

Marie Calundan vandt guldet i Cubs 1, som er for løbere med fire klubmærker, og som ikke er fyldt 10 år pr. 1. juli 2023. Marie løb et flot program med god fart, flotte spring og piruetter.

Isabella Mira Geckalan vandt for anden gang i træk guldet i Cubs 2, som er for løbere med fem eller flere klubmærker. Isabella havde ikke den bedste opvarmning, da hun faldt lidt hårdt i en piruette, så det var rigtig stærkt gået, at hun fik præsteret så godt, at hun stadig kunne vinde rækken.

I den næstyngste række Springs 1 var der faktisk både guld og sølv til FSF. Clara Caroline Banch vandt rækken med sit meget smukke og yndefulde program, hvor hun viste god indlevelse og fortolkning af musikken, mens det til trods for et uheldigt fald blev til en andenplads til Siv Møller Egebak, der viste et flot grundløb og en stor skøjteglæde i sit program.

Også i Springs 2 var der stor succes. Merle Thekla Sørensen løb et smukt og stort set fejlfrit program og kunne glad og stolt stille sig op på podiets andenplads og modtage en flot sølvmedalje.

I Element-rækkerne blev det sæsonens anden medalje til Josefine Møller Nielsen, da hun vandt sølvet i FunBubbles 1, som også var en kæmpe række på 24 løbere.

I FunFlakes 2 blev det ligeledes til anden medalje i træk og en sølvmedalje til Josefines storesøster, Celine Møller Nielsen.

I FunBubbles 2, som debutanten Klara Johanne Krogsgaard vandt som ovenfor nævnt, blev det også til sæsonens anden medalje i træk til Victoria Krushave Honoré, da hun blev belønnet med en bronzemedalje for sin præstation.

I FunFlakes 4 var der comeback til Emmily Wounlund, der ikke har deltaget i konkurrencer i et stykke tid. Emmily gjorde det så godt, at det blev til en sølvmedalje.

Den største jubelbrøl kom dog, da FSF blev udråbt som vinder af showrækken med deres fodboldshow til Shakiras Waka Waka, hvilket betød, at de 12 showpiger glade kunne træde op på podiets øverste trin og modtage DSU’s flotte plakette som bevis for den flotte sejr.

FunBubbles 2 (2 mærker)
Nr. 1 Klara Johanne Krogsgaard (debutant)
Nr. 3 Victoria Krushave Honoré

FunBubbles 5 (2 mærker)
Nr. 2 Julie Meyer Sloth Andersen (debutant)

FunFlakes 2 (3 mærker)
Nr. 2 Celine Møller Nielsen

FunFlakes 4 (3 mærker)
Nr. 2 Emmily Wounlund

Show
Nr. 1 FSF’s fodboldpiger

Merle Thekla Sørensen, Matilde Bregnhøj, Clara Caroline Banch, Siv Møller Egebak, Sofie La Cour, Merle Mikkelsen, Isabella Risgaard Bielefeldt, Josefine Risgaard Bielefeldt, Victoria Rygh Jessen, Andrea Sørensen, Marie Sørensen og Celine Møller Nielsen

Der er stadig plads til flere medlemmer på FSF's begynderhold, som træner hver onsdag kl. 16.45-17.30 og lørdag kl. 10.45-11.30. Det er bare at møde op i hal 2 i Iscenter Nord. Klubben har skøjter, der kan lånes, og der er altid mulighed for to gratis prøvetimer.