Gå til hoved-indhold
112
26. oktober 2023 - kl. 11.10

To bilister sigtet for overtrædelse af færdselsloven i fodgængerovergang

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

To trafikanter blev i går sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved fodgængerovergangen på Hjørringvej ved Constantiavej.

Når en bilist nærmer sig en fodgængerovergang, skal man stoppe, hvis der er fodgængere i eller på vej ud i feltet, og man skal til enhver tid tilpasse hastigheden. 

To kvinder på 63 år fra Hjørring og 40 år fra Frederikshavn kan nu se frem til en bøde på 1500 kroner, fordi de ikke fulgte reglerne i færdselsloven onsdag morgen.

- Det handler om, at vi skal vise hensyn til de bløde trafikanter, og vi er altså forpligtet til at holde tilbage. Det har bilister det med at glemme, og det gælder især om morgenen, når man har travlt, siger politikommissær Michael Karstenskov, leder af Sagscenter Frederikshavn.

For et par uger siden skrev Taija Vangsø følgende på Facebook om sine oplevelser ved netop denne fodgængerovergang:

"Efter at have været vidne til fuldstændig vanvittig trafikant adfærd igennem fem måneder må der råbes op! Snesevis af biler, der aldrig standser, og bilister, der - når de endelig gør - vinker aggressivt af børnene uden hensyntagen til, at bilister fra den anden side ikke stopper, bilister, der dytter af børnene osv! Er rystet."

Fire andre bilister får en en bøde på 1500 kroner, fordi de i går mellem kl. 14.30 og 19.30 ikke rettede sig efter den påbudstavle ved Frederikshavn Sygehus i Vestergade, hvoraf det fremgår, at kun udrykningskøretøjer må køre ud på Barfredsvej fra Vestergade.

Der var tale om to bilister fra Frederikshavn, en fra Aalborg og en fra Hjørring.

- Skiltningen er god i området, så jeg vil ikke afvise, at vi er nødt til at kontrollere trafikken lidt oftere det sted. Det samme gælder fodgængerovergangen på Hjørringvej, siger Michael Karstenskov.

Onsdag eftermiddag blev der også stoppet to spritbilister. En 50-årig mand fra Frederikshavn blev anholdt på Brønderslevvej i Sæby. Han havde i forvejen mistet sit kørekort. På Jerupvej i Ålbæk var det en 53-årig mand fra Østervrå, som kørte spritkørsel.

Der har været endnu et indbrud i et fritidshus i Skagen. Der var to i perioden fra mandag til tirsdag, og nu har politiet modtaget en anmeldese om et indbrud på Buttervænget i perioden fra tirsdag kl. 15.00 til onsdag kl. 11.00.

Der er stjålet to PH-lamper, en Panthella-bordlampe og fire Y-stole med olivengrønt stel.

Tyvene knuste en rude i et vindue for at komme ind.

- Vi ser på de tre indbrud i en sammenhæng, oplyser politikommissær Peter Skovbak, leder af Efterforskningscenter Frederikshavn.

Endelig har der været indbrud i en garage/udhus i et sommerhus på Møjen i Bratten. Her er der stjålet en hækklipper, en kædesav og haveredskaber. Dette indbrud er anmeldt i går, men gerningsperioden er 1.-7. oktober.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...