Gå til hoved-indhold
23. maj 2023 - kl. 19.05

Uenighed om afslag til Verdensballetten

  • 1 af 3
    FOTO: Verdensballetten
  • 2 af 3
    Der er plads til 1400 publikummer ved Den Tilsandede Kirke i Skagen. Der er kun godt 200 pladser tilbage. Foto: Verdensballetten
  • 3 af 3
    FOTO: Privat
Af: Michael Frederiksen

Verdensballetten får ingen kommunal støtte til årets forestilling i Skagen. Det besluttede Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune i går.

Der var uenighed i udvalget. Venstres Peter Sørensen mener, at Frederikshavn Kommune burde støtte Verdensballetten med 25.000 kroner.

- Kommunen har en pulje med midler til den slags opbakning, men betyder 25.000 kroner til et sådant arrangement så noget? Ja, det gør det, fordi det viser vores interesse i fortsat at kunne bryste os af at få besøg af et så anderledes og flot kulturarrangement, skriver Peter Sørensen på Facebook.

Verdensballetten har et budget (se det under artiklen, kun på desktop) på 875.000 kroner i Skagen og søgte om 50.000 kroner i støtte fra Frederikshavn Kommune. Direktionssekretariatet indstillede, at ansøgningen ikke imødekommes. Det fulgte resten af udvalget (A og C).

- De, der kan selv, skal selv. Det har jeg sagt mange gange. Det er en benhård prioritering, og Verdensballetten har med eget CVR-nummer, lønninger og stort setup bevist siden 2008, at de kan selv, mener borgmester Birgit S. Hansen.

Hun bemærker, at Kultur- og Fritidsudvalget allerede sidste år besluttede, at udvalget ikke fremover vil støtte Verdensballetten.

- Vores beslutning ligger således i forlængelse af Kultur- og Fritidsudvalget, udtaler borgmesteren.

Hun pointerer, at Frederikshavn Kommune er stolt over Verdensballetten i Skagen, og hun håber, at arrangementet gennemføres trods manglende økonomisk opbakning fra kommunen.

Peter Sørensen advarer mod selvfedme, "hvor vi bilder hinanden ind, at vi er så interessante at besøge, at man kommer, uanset om man føler sig velkommen eller det modsatte".

Billetpriserne varierer fra 225 til 645 kroner. Med 1400 pladser til forestillingen mandag 17. juli ved Den Tilsandede Kirke kan det manglende kommunale tilskud dækkes ved at sætte billetprisen op med 36 kroner i gennemsnit. Der er p.t. kun omkring 200 pladser tilbage til forestillingen i Skagen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...