White Hawks' defensiv sejlede, men målmand blev Kampens Spiller

• 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

En svag og skuffende sæson nåede et defensivt lavpunkt for Frederikshavn White Hawks i fredagens hjemmekamp mod SønderjyskE. Høgene var helt væk i forsvaret og tabte 1-6 til SønderjyskE. Den ene fejl afløste den anden. Værst var det, da to SønderjyskE-spillere endte alene med keeper Kevin Frydkjær, mens White Hawks var i powerplay!

Hjemmeholdet var som bebudet uden Tadeas Galansky. Den stærke keeper pådrog sig onsdag aften en lyskenskade i Rungsted. Det betød, at Kevin Frydkjær stod mellem stængerne i WH-målet. Som gardering på bænken sad Magnus Johnsen. Ud over Galansky manglede høgene kun Nikolaj B. Kristensen, som døjer med efterveerne af en hjernerystelse.

I forhold til Rungsted-kampen var Gorm Topholt rykket fra anden- til fjerdekæden. Jonas Jakobsen tog den anden vej.

Begge hold stillede med fire kæder. SønderjyskE, som efter 11 sejre i træk tirsdag aften tabte til Aalborg Pirates, havde de to tidligere WH-spillere Nikolaj Krag-Christensen og William Boysen i førstekæden.

Wienerschnitzler i Nordjyske Bank Lounge havde langt om længe lokkket sponsorerne til hockey denne fredag aften, men de blev slemt skuffet. Allerede efter syv minutter førte SønderjyskE 2-0.

Med reserven Kevin Frydkjær i målet var det ekstra vigtigt, at spillerne passede deres defensive pligter i startfasen, men her dumpede de hvidblusede med et brag.

Efter fem minutter glemte kaptajn Daniel Baastrup og Måns Hansson at dække op foran målet. Jacob Schmidt-Svejstrup stod fri i "flere evigheder" og passerede uhindret Kevin Frydkjær.

White Hawks var voldsomt presset i denne fase. Et minut senere noterede vi Gorm Topholt for sæsonens mest vanvittige fejlaflevering. En tværaflevering ind midt foran eget mål. Heldigvis reddede Kevin Frydkjær. 1-6 lød skudstatistikken.

I tiden 7:03 blev det til 2-0 til gæsterne, der havnede i en 3 mod 2. SønderjyskE havde masser af plads. Nemt så det ud. White Hawks lignede næsten et hold i opløsning.

Det blev dog bedre herfra, og de sidste 13 minutter var mere jævnbyrdige, men uden de helt store chancer til hjemmeholdet. Emil Marcussen - på et oplæg fra Gorm Topholt - havde den bedste mulighed.

2-0 til SønderjyskE efter 20 minutter. Skud: 8-10.

Anden periode begyndte med en udvisning til WH's Emil Aronsson efter ganske få sekunder. Vi venter stadig på, at svenskeren skal blive for forstærkning, som cheftræner Patric Wener bebudede ved præsentationen.

White Hawks klarede de to minutter i undertal, og i tiden 24:14 reducerede Robin Johansson til 1-2. En fin tværaflevering fra Christopher Frederiksen blev hamret forbi landsmanden Mattias Petterson, og chancen opstod udelukkende, fordi Rasmus Søndergaard jagtede en puck, som mange andre ville opgive.

Halspeaker Kim "Zabi" Sørensen nåede dog ikke annoncere scoringen færdig, før SønderjyskE øgede til 3-1 ved Oskar Drugge. Igen var der ophørsudsalg i WH's defensiv. Forsvaret solgte totalt Kevin Frydkjær.

Høgene var nærgående umiddelbart efter og pressede godt på, men da Anton Stenbakken endte i en nærkamp i midtzonen som bageste mand, gik det galt. Han tabte duellen og trak en udvisning. Det straffede SønderjyskE. Jacob Schmidt-Svejstrup scorede sit andet mål efter tempofyldt overtalsspil. 4-1 til gæsterne efter lidt over 28 minutter.

Med otte minutter igen af anden periode serverede Christopher Frederiksen en lækker aflevering til Mikkel Bertelsen, men hans afslutning havde på ingen måde samme kvalitet som Frederiksens pasning.

Med små fem minutter tilbage af anden periode kom Frederikshavn for første gang denne aften i powerplay, men elendighederne i defensiven blev udstillet, da SønderjyskE pludselig var to spillere alene med stakkels Kevin Frydkjær. 5-1 til "Vojens". Målscorer: Gabriel Desjardins.

Det var hård kost for de 1962 tilskuere, og det kunne høres.

Og SønderjyskE var ikke færdige. Villiam Haag øgede til 6-1, da han blev den store i en duel med Rasmus Søndergaard. Det var pappa Haag godt tilfreds med. Han havde taget turen til Frederikshavn for at se sin søn spille for SønderjyskE. Det var Villiam Haags 23. mål i denne sæson.

1-6 var også stillingen efter 40 minutter: Skud: 15-19.

Ligesom i anden periode lagde White Hawks ud med en hurtig udvisning i tredje periode. Denne gang til Mikael Johansson. Den overlevede høgene, men så var de en spiller for meget på isen - ny udvisning. Og mens den blev afsonet, røg Jakob Stridsberg ud i to minutter.

Næsten seks minutter i træk i undertal, men Kevin Frydkær stod på hænder i denne fase af kampen og havde mange fine redninger, som fortjent udløste klapsalver.

SønderjyskE bevarede momentum i hele tredje periode, hvor WH-chancerne var en mangelvare. Mikkel Bertelsen havde eneste mulighed.

Det var Kevin Frydkjær, som med sine mange redninger i trejde periode stjal rampelyset. Jo, jo, han tabte pucke, som Tadeas Galansky ville holde, men reservekeeperen leverede absolut en godkendt præstation og blev kåret til Kampens Spiller. Det var medspillerne foran ham, som totalt svigtede.

Holdkammeraterne havde tydeligvis pæne ord at sige til keeperen efter kampen, hvor også flere modstandere anerkendte hans præstation med et klap på maven. Det gjorde blandt andre Nikolaj Krag-Christensen og Anton Karlsson.

White Hawks' næste kamp er på tirsdag ud mod Herning Blue Fox, og næste fredag venter Aalborg Pirates ude.