Gå til hoved-indhold
17 september. 2023

10. klasserne på Privatskolen inviteres på besøg i Europa-Parlamentet

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

EUROSCOLA holder hvert år en konkurrence, hvor præmien er støtte fra EU og invitation til at deltage en hel dag i internationalt samarbejde i Europa-Parlamentet i Strassburg.

I år deltog 10. klasserne på Privatskolen i Frederikshavn for første gang siden COVID-19 og med stor succes. De har siden skolestart arbejdet med EU og parlamentsvalget i 2024, hvor de har haft fokus på, hvordan man kunne skabe interesse for unge til at deltage i fremtidige parlamentsvalg.

Efter en måneds intensivt arbejde producerede klasserne i grupper forskellige produkter til at løse EUROSCOLAs udfordring. Her var der blandt andet en video med tale om EU’s vigtigste principper og betydning for netop de unges liv, satire med fokus på bredt velfærdssamfund på tværs af grænser, TikTok-kampagne med fokus på klima og rap med tilhørende musikvideo om EU.

7. spetember fik klasserne bekræftet, at de med deres ansøgning havde vundet støtte til deltagelse i EUROSCOLAS arrangement 14. november 2023. Derfor blev de fejret med brunsviger og EU-fest. Nu går arbejdet i gang for klasserne at planlægge en spændende og faglig tur til Strassburg i uge 46.

- 10. klasserne på Privatskolen i Frederikshavn er stedet, hvor boglig-faglig læring og oplevelser går hånd-i-hånd, siger lærer Mikkel Nejsum.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...