Gå til hoved-indhold
03. november 2023 - kl. 00.11

60 arbejdspladser i Sæby: Vil opføre botilbud til 46 voksne med autisme

  • 1 af 1
    Det er i området markeret med grønt, at der er planer om at bygge et botilbud til 46 voksne autister.
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Kommune er klar til at sælge Sæbygårdvej 34C til en tilbudsgiver, der ønsker at opføre et botilbud til voksne med autisme. Planen er at opføre 46 pladser, som udbydes efter servicelovens §107 og §108. Det vil skabe cirka 60 arbejdspladser.

Sæbygårdvej 34C ligger i området tæt på Sæby Spektrum.

Økonomiudvalget besluttede i september 2023 at udbyde Sæbygårdvej 34C i Sæby til salg. Arealet blev udbudt på pris og projekt samt til en mindstepris på 35 kr. pr. kvadatmeter plus moms.

Ved budfristens udløb var der modtaget ét købstilbud på 35 kr. pr. kvadratmeter plus moms, i alt cirka 1.514.000 kr. plus moms.

Tilbudsgiver ønsker at opføre et botilbud til voksne med autisme. Tilbudsgiver forventer, at der opføres 46 pladser, som udbydes efter servicelovens §107 og §108.

Tilbudsgiveren oplyser, at et sådant botilbud vil skabe cirka 60 arbejdspladser. Tilbudsgiver har i sit købstilbud taget forbehold, idet de på nuværende tidspunkt udelukkende ønsker at indgå en aftale om køberet (option). Med andre ord går forbeholdet på, at tilbudsgiveren først køber, betaler og overtager arealet, når der foreligger ny planlægning, der muliggør projektet.

Desuden har tilbudsgiver taget forbehold for, at deres finansieringspartner kan godkende finansieringen af projektet endeligt. Det forventes, at finansieringstilsagnet er på plads i december 2023.

Ifølge vejledningen til udbudsbekendtgørelsen kan der lovligt indgås aftale om en køberet efter endt offentligt udbud, selvom det ikke har været nævnt i udbudsmaterialet. Byrådet vedtog onsdag aften, at det afgivne tilbud accepteres, og at der indgås en aftale om køberet.

Køberetten tidsbegrænses til to år, da det vil være en passende tidsramme til at udarbejde og vedtage et nyt plangrundlag.
Køberetten fra kommunens side betinges af, at plangrundlagets formål konkret understøtter det angivne projekt. Dette er for at undgå, at der bliver spekuleret i at opnå en højere økonomisk gevinst ved at udnytte arealet til andre formål.

Der var enighed i byrådet om denne beslutning.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...