Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.02.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Ældste skoleelever skal 'Ud af hamsterhjulet'

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen åbner programmet, som sendes direkte fra Maskinhallen. Borgmester Birgit S. Hansen medvirker også.
På torsdag droppes hjemmeundervisningen, og eleverne i samtlige 8., 9. og 10. klasser i Frederikshavn Kommune skal på virtuel ekskursion.

 

Frederikshavn Kommune tager utraditionelle midler i brug for at holde humøret og skole-motivationen oppe hos de ældste skoleelever. "Ud af hamsterhjulet" er overskriften på en komplet virtuel skoledag fra kl. 9-13.

Som ung kan det sidste års tid virke som et helt liv. Historierne om mistrivsel blandt de unge bliver flere og flere. Og det bliver sværere og sværere at motivere sig til undervisningen foran skærmen. Derfor tager skolerne i Frederikshavn Kommune et usædvanligt redskab i brug for at ruske op i de ældste elever og minde dem om, at der er et liv og en verden på den anden side af corona-krisen.

Torsdag 18. februar omlægges al anden undervisning for 8.-10. klasse på samtlige af Frederikshavn Kommunes skoler samt privat- og friskoler, og i stedet bliver de unge hevet rundt i en virtuel tour de force i de muligheder og oplevelser, der venter dem, når verden igen lukkes op.

- Vi kan desværre ikke sætte dem ind i bussen og tage på ekskursion, som man måske ville have gjort tidligere. At det foregår foran skærmen er desværre et vilkår. Men vi kan give dem en alt andet end almindelig hjemmeundervisningsdag. En dag med fuld gas på alt det unge bør være fyldt op af: Drømme for fremtiden, møde nye spændende mennesker og høre inspirerende historier, siger Anders Brandt Sørensen, der er formand for Børne- og Ungeudvalget i Frederikshavn Kommune.

En vitaminindsprøjtning til corona-trætte unge
Programmet sendes lives fra Maskinhallen i Frederikshavn og fra, at uddannelsels- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen åbner dagen, byder programmet på alt fra sportsstjerner til TV-personligheder kendt fra bedste sendetid til den personlige fortælling om, hvordan man som ung vender tragiske oplevelser til noget positivt.

- De unge fortjener ganske simpelthen at få nogle oplevelser. Vi ryster posen i forhold til elevernes GoogleMeet-hverdag hjemme ved skærmen. Vi har forsøgt at finde på nogle skæve og anderledes indslag, der måske nok foregår foran skærmen, som de er vant til, men som også kommer til at kræve fysisk bevægelse, mentale pitstops og en ordentlig vitaminindsprøjtning, siger Anders Brandt Sørensen.

Michael Frederiksen, indehaver af KaSano Kommunikation og Kanal Frederikshavn, er vært og tilrettelægger. Som medværter har han Mathilde Hartvig, Anton Hessellund Madsen og Nikolaj Bang Høfler. De to førstnævnte er henholdsvis næstformand og formand i Frederikshavn FællesElevråd. De går i 9. og 8. klasse på Ravnshøj Skoleafdeling og Bangsbostrand Skoleafdeling. Nikolaj Høfler er 19 år og blev student i sommer. Han har et sabbatår, hvor han arbejder som skolevikar, inden han til sommer skal læse Statskundskab.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close