Blackhawks-dominans i VM-åbningskamp, da Danmark hentede pligtsejr

• 1 af 1
    Marie Abildgaard, Frederikshavn Blackhawks, blev kåret til Kampens Spiller.
Af: Michael Frederiksen

Det kvindelige danske U19-landshold i floorball vandt onsdag aften 9-5 over Italien i holdets første kamp ved VM i Lahti i Finland.

Danmark - med 13 spillere fra Frederikshavn Blackhawks i truppen - mødte senest Italien i VM-kvalifikationen i sensommeren, hvor det blev til en sejr uden besvær.

I Finland indledte Danmark dog kampen lidt nervøst, men anfører Sille Larsen, Blackhawks, åbnede scoringen efter godt to minutter med et trækskud fra midten.

Små fire minutter senere udlignede Italien på et selvmål af Danmark, inden Sofia Frederiksen, Blackhawks, scorede til 2-1, som også var stillingen efter første periode.

I anden periode fortsatte Danmark det nervøse spil, og efter små syv minutter udlignede Italien til 2-2. Nu besluttede landstrænerne at gå ned på to kæder, hvor ni ud af 10 spillere kom fra Blackawks.

Det var en god beslutning. På 11 minutter gik Danmark fra 2-2 til 5-2. Tredje periode var kun ét minut gammel, inden Sophine Bergen gjorde det til 6-2, hvorefter der igen blev spillet med fuldt hold, og kampen bliver cruiset hjem til en pligtsejr på 9-5.