Gå til hoved-indhold
17. maj 2024 - kl. 20.05

HotSpot: Tak til alle - vi ses lørdag til et brag af en dag i gågaden

  • 1 af 1
    Billetter kan købes lørdag i Intersport Frederikshavn. Så deltager du i lodtrækningen om flotte præmier for ove4 9.000 kroner
Af  Mikkel Egelund

Pædagog Mikkel Egelund, HotSpot, har skrevet dette indlæg på vegne af børn og voksne i HotSpot: Kære Frederikshavn. I morgen lørdag går det løs i Frederikshavn, når vi i HotSpot Fritidsklub inviterer til det store motionsløb i gågaden.

Omkring 35 børn fra HotSpot skal forsøge at løbe 250 runder i gågaden og derved få indløst et større pengebeløb fra diverse lokale firmaer, som har sponsoreret penge til dette event.

HotSpot deler pengene 50/50 med foreningen BROEN, der hjælper lokale børn ud i foreningslivet. De penge, som HotSpots børn selv tjener, skal gå til deres koloni til København.

Det er utrolig vigtigt i en tid med faldende trivsel iblandt børn og unge, at børn oplever at være en del af et større fællesskab. Faktisk viser forskning, at børn og unge, som er en del af foreningslivet, en fritidsklub/ungdomsklub eller har et fritidsarbejde, har markant mindre risiko for at ende i kriminalitet senere i livet. Det højner den mentale trivsel her og nu for de børn, der er en del af det.

HotSpot har arbejdet aktivt med fællesskabelse og en samfundsvendt pædagogik i et par år, og det har været en kæmpe succes. Det handler om at hjælpe børnene med at engagere sig i andre mennesker. Det er både i de små fællesskaber, for eksempel dagligdagen i klubben. Men også i det store fællesskab i samfundet. Det handler om medbestemmelse og demokratisk dannelse i et samfund, som bliver mere og mere "jeg-fikseret". HotSpot bliver derved en øvebane for at flytte fokus fra individet til fællesskabet, og hvad du kan gøre for andre. Børnene elsker det, og det gør Frederikshavn også. Det er rørende at opleve, hvordan det lokale erhvervsliv støtter op om HotSpot og vores motionsløb.

Der er en mange, vi gerne vil sige tak til. Fælleskabelse handler nemlig om at gøre noget sammen. Vi gerne vil sige tak til:

Vores talere til eventet: Viceborgmester John Lamp Henriksen, formand Christina Lykke, Børne- og Ungdomsudvalget, næstformand i Ungdomsringen, Pia Villadsen, ekstremløber Stine Rex for at komme og støtte op, og musiker Jeppe Hydén for at levere god underholdning.

Der skal lyde en særlig tak til: Sparekassen Danmark, Stæten A/S, Uggerhøj, Kids Coolshop, XL-Byg Elling tømmerhandel, Lars Hostrup, Name It og CeVi Regngøring, som alle har doneret penge til det gode formål, hvis det lykkes HotSpots børn at løbe de 250 runder.

Der skal endvidere lyde en særlig tak til de tre lokale kunstnere, som har doneret kunstværker til auktionen på Kanal Frederikshavn. Disse penge - 14.700 kroner - går ligeledes til samme formål. Tak til Trine Kostending, Steen Karlsen og Christophe Siel.

Tak skal også lyde til byens butikker, som har doneret sponsorgaver til lodtrækningen iblandt alle løbere til motionsløbet.

En sidste tak skal selvfølgelig lyde til Kanal Frederikshavn, Intersport Frederikshavn og handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK, som er vores medarrangører til eventet.

TAK FOR JER ALLE SAMMEN – VI SES I MORGEN TIL ET BRAG AF EN "FEEL GOOD" DAG!

Du kan stadig nå at deltage i løbet. Du køber din billet i Intersport Frederikshavn i gågaden. Prisen er kun 50 kroner.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...