09. maj 2024 - kl. 23.05

Syv Blackhawks-scoringer, da Danmark knuste Ungarn med 11-2

• 1 af 2
    Danmark vandt 11-2 over Ungarn. Fredag venter bundholdet Canada. Foto: Roosa Vilkanen
  • 2 af 2
    Sophine Bergen Jørgensen blev kåret til Kampens Spiller.
Af: Michael Frederiksen

Danmarks kvindelige U19-landshold i floorball vandt torsdag 11-2 over Ungarn ved VM i Finland. Syv af målene blev scoret af spillere fra Frederikshavn Blackhawks, og Sophine Bergen fra Blackhawks blev kåret til Kampens Spiller.

Første periode begyndte planmæssigt med, at Danmark kom foran. Sophine Bergen, assisteret af Marie Abildgaard, begge fra Blackhawks, stod bag scoringen. Derefter fulgte 14 forfærdelige minutter for Danmark, hvor Ungarn overraskende bragte sig foran 2-1, inden førnævnte Blackhawks-duo slog til igen. Denne gang med Marie Abildgaard som målscorer, mens Sophine Bergen assisterede. Det blev 3-2 til Danmark i første periode på et mål af Lea Habersatter, assisteret af Blackhawks' Sofia Frederiksen.

Anden periode var også en rodet affære, men det lykkedes alligevel Danmark at øge føringen med yderligere tre "Blackhawks-mål": Marie Abildgaard, Emilie Andersen og Karen Juul Thomsen.

Tredje periode var noget bedre end de første to perioder, og man kunne se, at det høje pres, Danmark havde lagt igennem kampen, bar frugt. Ungarn havde ikke meget at byde på i tredje periode, og det betød, at Danmark i løbet af de første fem minutter øgede føringen med yderligere tre mål. Senere blev der scoret endnu et par mål.

Fredag venter Canada i den sidste indledende puljekamp.

- Canada er et hold, vi forventer trækker sig langt tilbage og står, så jeg tror, det bliver en rodet kamp igen, men vi skal være noget bedre til at være mere tålmodige og flytte bolden rundt, siger landstræner Søren Jønsson til Kanal Frederikshavn.

Canada tabte torsdag 3-11 til Italien, som Danmark besejrede 9-5 i onsdags.