Gå til hoved-indhold
15 november. 2023

Afskedskoncert med Søren Rasmussen: Stopper efter 35 år i Abildgård Kirke

  • 1 af 1
    Der er gratis adgang til afskedskoncerten med Søren Rasmussen. Foto: Lisbeth Derry
Af: Michael Frederiksen

Organist Søren Rasmussen takker af efter 35 års virke i Abildgård Kirke i Frederikshavn. Lørdag 25. November kl.16.00 holder han afskedskoncert med en times orgelmusik, som indeholder højdepunkter fra mere end tre årtier i Frederikshavn.

Programmet byder på et rigt varieret koncertprogram i mange stilarter og fra flere århundreder. Programmet indledes pompøst med Johann Sebastian Bach's berømte toccata og fuga i d-moll og afsluttes lige så virtuost med Widor's berømte toccata fra den femte orgelsymfoni.

Koncertens midterste del vil indeholde tre anderledes orgelstykker, som under ét kan benævnes: "Orglet danser". Der er tale om orgelmusik, som ikke direkte egner sig til gudstjenestebrug, men viser det store instrument fra en alternativ side, og tilhørerne vil opleve orgelklange, som vi blandt andet kender det fra festen hos "De syv små dværge" i Disneys juleshow.

Koncertens sidste del peger frem mod den kommende julehøjtid med to nye orgelkoraler af vendelboen Bo Grønbech: "Barn Jesus i en krybbe lå" og "Blomstre som en Rosengård". Alle numre har en personlig historie og får nogle ord med på vejen, inden de spilles.

Selvom Søren Rasmussen har optjent fuld pension som tjenestemandsansat organist, har han valgt at fortsætte sit arbejdsliv på nedsat tid ved Sønder Tranders Kirke og sogn i Aalborg pr. 1. december.

Efter koncerten er der mulighed for at nyde et glas med eller uden alkohol på det overdækkende kirketorv.

Der er gratis adgang til Søren Rasmussens afskedskoncert.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...