Antallet af indbrud stiger: Tyvene ser vendelboernes sommerhusannoncer
Sommeren er højsæson for liv og glade dage for sommerhusområderne i Vendsyssel, men ikke al aktivitet skyldes feriegæster. GF Forsikring oplever en stigning i antallet af sommerhusindbrud og advarer om, at tyvene også ser din sommerhusannonce på nettet.
I disse uger er der masser af aktivitet i sommerhusbyer rundt om i landet, hvor ferierende gæster fra ind- og udland får det bedste ud af det danske sommervejr.
Desværre bør vendelboerne være opmærksomme på en stigende interesse fra også ubudne gæster. Sådan lyder opfordringen fra GF Forsikring, som på landsplan har bemærket en stigning i antallet af sommerhusindbrud på 22 procent siden sidste år.
- Sommerhuslivet er i dag mere orienteret mod komfort og luksus end tidligere. Så vi ser ofte sommerhuse, hvor der hænger kunst på væggen eller er designermøbler og dyre lamper. Det er desværre ikke kun gæsterne i feriehusene, der nyder godt af det. Det gør tyvene også. Så opfordringen herfra er at se efter, om dit hus er optimalt sikret, siger leder Tina Philipsen, GF Nord i Frederikshavn.
Hun opfordrer til at se på sit sommerhus med tyvenes øjne for på den måde at få klarhed over, hvad der lokker og bør skjules for lange blikke. Det kan være dyre møbler, som gemmes væk eller værdifulde genstande, som placeres i skuffer og skabe.
Tyvene ser din sommerhusannonce
Region Nordjylland har tæt på 36.500 sommerhuse, som hos Danmarks Statistik er registreret som ’ubeboede fritidshuse’. De ligger oftest i naturskønne områder tæt eks. havet, som for eksempel i Jammerbugt kommune, hvor man finder knap 8650 af dem.
Mange sommerhuse udlejes hvert år til feriegæster ved hjælp af internettet, men det er ikke risikofrit, lyder det fra GF Forsikring.
- Opslag på sociale medier eller boligannoncer er også at betragte som et researchværktøj for tyveknægte. De kan bruge billederne til at få indblik i sommerhusets inventar og adgangsforhold, så du skal hele tiden havde det med i baghovedet, når du vælger de billeder, du gør offentlige, siger Tina Philipsen.
I det medlemsejede GF Forsikring gælder det solidariske princip om overskudsdeling, som betyder, at alle GF-medlemmer får del i et evt. overskud, når regnskabet gøres op sidst på året – uanset om man i årets løb har haft en skade eller ej. Det vil sige: Jo færre skader og omkostninger i årets løb, jo mere overskud er der til alle. Så når GF Forsikring løbende giver medlemmerne gode råd om, hvordan de bedst forebygger skader, er det hjælp til selvhjælp - både menneskeligt, samfundsmæssigt og økonomisk for den enkelte.