Gå til hoved-indhold
16. maj 2024 - kl. 00.05

Auktion: Byd på dette tryk fra Christophe Siel

  • 1 af 3
    - Selvom det er lidt dystopisk, prøver jeg altid at runde værkerne af med lidt humor og håb, siger Christophe Siel.
  • 2 af 3
    Der er tale om et helt nyt værk, som ikke er vist nogle steder i skrivende stund.
  • 3 af 3
    Vil du købe dette tryk, skal du byde i tråden på Facebook.
Af: Michael Frederiksen

I dag kommer et tryk fra Christophe Siel under hammeren i den auktion, hvor samtlige indtægter ubeskåret går til fritids- og ungdomsklubben HotSpot i Frederikshavn samt BROEN Frederikshavn.

To kunstværker fra Trine Kostendig og Steen Karlsen er tidligere i denne uge blevet solgt for i alt 8.500 kroner.

Nu kan du byde på dette 100 x 60 centimeter store tryk fra den frederikshavnske kunstner Christophe Siel. Du skal afgive dit bud i tråden på Facebook.

Der er tale om et tryk af et maleri fra serien "turning the tide", som er en masse hverdagsbilleder af en verden, hvor havet har overtaget.

- Selvom det er lidt dystopisk, prøver jeg altid at runde værkerne af med lidt humor og håb. Serien prøver ikke at pege fingre, men lader hellere beskueren selv fortælle de historier, de ser på værket, forklarer Christophe Siel.

Der er tale om et helt nyt værk, som ikke er vist nogle steder i skrivende stund. Det er et lærredtryk, som er nummer 1/10. Der er malet lidt på det, ligesom det har fået lak. Originalen er også til salg.

Næste gang, Christophe Siel kommer til Frederikshavn, signerer og nummererer han det. Det har ikke været muligt indtil nu, da han er udenbys for tiden.

Indtil 1. juni er han aktuel med en soloudstilling i Aarhus i Galerie Parnasse. Senere på året udstiller han i OL-byen Paris.

Hvorfor donerer du et maleri til HotSpots auktion?

- Jo ældre man bliver, desto mere forstår man, hvor vigtige rammerne for ens barndom har været. Af alle de mursten, der skal bygges med i det store hus, vi kalder livet, er fundamentet noget af det vigtigste. Får man ikke bygget ordentligt op, kan man risikere, at der er huller i taget senere hen. Jeg er selv fra Frederikshavn, hvor jeg har set og oplevet, hvor vigtigt det er, at man som ung har nogle gode rollemodeller. Det er en enormt fin sag, der giver flere muligheder for at finde de mursten, man vil bygge med. Så hvis jeg kan give noget af det, jeg kan, så er det godt givet ud, fortæller Christophe Siel.

Indsamlingen til HotSpot og BROEN Frederikshavn afsluttes lørdag 18. maj i gågaden med arrangementet "Børn løber for børn". Her kan alle være med. Du skal blot købe billet i Intersport Frederikshavn. Prisen er 50 kroner.

Ekstremløber og verdensrekordindehaver Stine Rex kommer og varmer deltagerne op kl. 10.45 ved Samlingsscenen på Kallstorv. 

- Hele Frederikshavn er inviteret til at deltage. Pengene går til et godt formål, og der er store præmier på spil takket være en masse søde sponsorer. Mange lokale firmaer har smidt penge i puljen til vores børn, som deltager, siger pædagog Mikkel Egelund fra HotSpot.

Program - lørdag 18. maj:
10.00: Hotspot-butik sælger kaffe, kage og blomster ved Samlingsscenen
10.30: Tale ved viceborgmester John Lamp Henriksen på Samlingsscenen
10.45: Fælles opvarmning ved ekstremløber Stine Rex på Samlingsscenen
11.00: Rundeløbet begynder på Fisketorvet ved Tordenskioldsstatuen. Start/mål ved Sparekassen Danmark-depotet (Fisketorvet)
11.05: Livemusik med Jeppe Hydén, Samlingsscenen
12.00: Livemusik med Anne Møller, Samlingsscenen
13.00: Rundeløbet afsluttes
13.10: Tale ved Christina Lykke, formand for Børne- og Ungdomsudvalget, og medaljer til alle ved Samlingsscenen
13.20: Tale ved Pia Villadsen, næstformand i Ungdomsringen, på Samlingsscenen
13.30: Udtrækning af fede præmier på løbebilletterne på Samlingsscenen
14.00: Arrangementet slutter

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...